Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψηφιακές Συναλλαγές στην Τρίτη Ηλικία – Oλοκλήρωση του προγράμματος σε οκτώ πόλειςΜε επιτυχία ολοκλήρωσε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) οκτώ (8) διήμερα βιωματικά εργαστήρια με θέμα τις Ψηφιακές Συναλλαγές στην Τρίτη Ηλικία με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Η επέκταση του τομέα των ηλεκτρονικών συναλλαγών είχε δημιουργήσει προβλήματα προσαρμογής σε γενιές που δεν είχαν εξοικειωθεί με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και νέων τεχνολογιών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις πόλεις: Βέροια, Κατερίνη, Αθήνα, Ναύπακτο, Λάρισα και Λαμία και συνολικά καταρτίστηκαν 160 άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, οι εκπαιδευόμενοι ήλθαν σε επαφή με μαθησιακά αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ψηφιακών πλατφορμών ηλεκτρονικών συναλλαγών και απέκτησαν δεξιότητες χρήσης της τεχνολογίας της πληροφορίας και των επικοινωνιών, βελτιώνοντας έτσι άμεσα την ποιότητα διαβίωσής τους και προστατεύοντας το εισόδημα και την περιουσία τους.

Η χρήση εκπαιδευτικής πλατφόρμας, από τους ίδιους τους επωφελούμενους, τους έδωσε τη δυνατότητα μέσα από ασκήσεις προσομοίωσης να εξοικειωθούν πλήρως με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς αυτές διενεργούνται σε ένα εικονικό, ωστόσο, παρόμοιο περιβάλλον με αυτό των πιστωτικών ιδρυμάτων και των ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Η ΕΕΚΕ, στηρίζει την Τρίτη Ηλικία στην ομαλή μετάβασή της στον ψηφιακό κόσμο στοχεύοντας στην κοινωνική ένταξη και την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Οφείλουμε όλοι μας να κλείσουμε την ψαλίδα του χάσματος που χωρίζει πολίτες ψηφιακά εγγραμματισμένους και αναλφάβητους. Οφείλουμε να τους χαρίσουμε μία ζωή ενεργητική και ανεξάρτητη.

Η ψηφιακή ένταξη αποτελεί στόχο όλων και για όλους!».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.