Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δράση ''Επιχείρηση Replay'' Δήμου Αλμωπίας και ΦΟΔΣΑ



Ο Δήμος Αλμωπίας σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών 
Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) προωθούν στα δημοτικά σχολεία της Αλμωπίας τη δράση με τίτλο “Επιχείρηση Replay” , έχοντας ως  στόχο την προβολή της έννοιας της επαναχρησιμοποίησης , της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της αλληλεγγύης με την ευκαιρία των εορτών.

Βασική ιδέα της δράσης είναι η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων τα οποία θα προσφερθούν από τα παιδιά του Δήμου Αλμωπίας στην "Εθελοντική Ομάδα Φίλων Αναστασίας" . Η Αναστασία, ένα κορίτσι γεμάτο αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους ήθελε να γίνει ειδική παιδαγωγός για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Έτσι ξεκίνησε μόλις στα 18 της να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στα παιδιά του Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης
(πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Βορείου Ελλάδος). Δυστυχώς το όνειρο της έσβησε αφού τον Αύγουστο του 2000 στα 19 της έφυγε από την ζωή από την επάρατη νόσο. Έτσι γεννήθηκε ο Σύλλογος με την ονομασία «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ» (Ο.Φ.Α).

Σήμερα σε 19 ολόκληρα χρόνια ενεργής δράσης η Ο.Φ.Α. απαρτίζεται από 600 μέλη και στηρίζει τις πρώτες ανάγκες αρκετών παιδιών αλλά και αυτών που οι οικογένειες τους χρήζουν βοήθειας και όλα αυτά γίνονται από μικρές αλλά ουσιαστικές δωρεές του κόσμου.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος Αλμωπίας σας καλεί να συμμετέχετε στην δράση με την συμμετοχή των μαθητών των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία και θα διεξαχθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 10:00 με 14:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.

Χαρίζοντας ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι , το οποίο δεν μας χρειάζεται, κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της δράσης συνδυάζοντας το περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.