Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι ''εξωφρενικές προβλέψεις'' της Saxo Bank για το 2023



Η στροφή προς την «οικονομία του πολέμου», η απαγόρευση παραγωγής κρέατος και η ανατροπή του Brexit
Απαγόρευση της παραγωγής κρέατος, εκτίναξη των τιμών του χρυσού, ψήφο της Βρετανίας υπέρ του «un-Brexit», παραίτηση Μακρόν και σχηματισμό ενιαίου στρατού στην ΕΕ, περιλαμβάνουν μερικές από τις «εξωφρενικές προβλέψεις» της Saxo Bank για το 2023.

Η ετήσια έκθεση της δανέζικης τράπεζας, που δημοσιεύει το CNBC εκτιμά ότι παγκόσμιες οικονομίες θα στραφούν σε «οικονομία πολέμου», «όπου τα κυρίαρχα οικονομικά κέρδη και η αυτοδυναμία υπερισχύουν της παγκοσμιοποίησης».

Οι προβλέψεις, αν και δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες απόψεις της τράπεζας, μελετούν το πώς οι αποφάσεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής το επόμενο έτος θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο και την πολιτική ατζέντα.

Ο χρυσός στα 3.000 δολάρια
Μεταξύ των «εξωφρενικών» προβλέψεων  της τράπεζας για το επόμενο έτος, ο επικεφαλής της Saxo Commodity Strategy Ole Hansen εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού spot θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 3.000 δολάρια ανά ουγγιά το 2023, περίπου 67% υψηλότερη από την τρέχουσα τιμή του, που είναι κοντά στα 1.800 δολ.

Η έκθεση τοποθετεί την προβλεπόμενη άνοδο σε τρεις παράγοντες: «μια νοοτροπία αυξανόμενης πολεμικής οικονομίας» που κάνει τον χρυσό πιο ελκυστικό από τα συναλλαγματικά αποθέματα, μια μεγάλη επένδυση σε νέες προτεραιότητες εθνικής ασφάλειας και αύξηση της παγκόσμιας ρευστότητας, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να αποφύγουν την καταστροφή από το υπέρογκο χρέος και την ύφεση.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.