Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διδακτικές επισκέψεις μαθητών 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας Ν. Παπαϊωάννου μηνός Δεκεμβρίου 2022



Ο μήνας Δεκέμβριος ήταν πλούσιος αναφορικά με διδακτικές επισκέψεις μαθητών μας σε μέρη ενδιαφέροντος, συνδυαστικής μάθησης και εκπαιδευτικής αλληλεπίδρασης. Συγκεκριμένα, Την Παρασκευή 16/12/2022, μαθητές από τρία διαφορετικά τμήματα (Β Τάξη του Πληροφορικής , Β Τάξη του τομέα Ηλεκτρολογίας και το τμήμα Α5) του σχολείου μας είχαν την τύχη να επισκεφτούν το εργαστήριο ρομποτικής - Robotixlab. Πρόκειται για έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρος με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική ώστε να μπορεί να φιλοξενεί την εκπαιδευτική φιλοσοφία «Out of the BOX learning», τις διαδραστικές εγκαταστάσεις για gamified learning, τις φανταστικές ιδέες των παιδιών και τις τρομερές εφευρέσεις τους. Στον χώρο υπάρχει το εργαστήριο makerspace με πάγκους ηλεκτρονικών, 3D printers, υπολογιστές και ρομπότ CNC για κοπές ακριβείας με διάφορα υλικά, το εργαστήριο Ζ52 για ρομποτικές κατασκευές, το εργαστήριο brainstorming και ιδεο-δημιουργίας σαν μια άλλη φούσκα ιδεών αλλά και το ανοιχτό φουαγιέ 220 τ.μ. με το γραφείο υποδοχής διαστημόπλοιο και με τις διαδραστικές εγκαταστάσεις . Οι μαθητες συμμετείχαν ενεργά, με έντονο ενδιαφέρον σε όλες τις δραστηριότητες και αποκόμισαν σπουδαίες εμπειρίες μέσα από μία εντελώς διαφορετική εκπαιδευτική διαδικασία που στο επίκεντρο της έχει την διαδικασία επίλυσης προβλημάτων με παιγνιώδη τρόπο.

Ευχαριστούμε τόσο το Robotixlab για την υπέροχη φιλοξενία, όσο και τους εκπαιδευτικούς Κυρίμη Ιωάννη ΠΕ86, Λαζαρίδη Ιωάννη ΠΕ86, Μπάτσιου Δήμητρα ΠΕ83 και Παντελίδη Κοσμά ΠΕ86 που οργάνωσαν και συνόδευσαν τους μαθητές μας σε αυτή την διδακτική επίσκεψη.
Με τους μαθητές της Β και Γ Τάξης του Τομέα Υγείας , Πρόνοιας και Ευεξίας στα πλαίσια του μαθήματος ΑΝΑΤΟΜΙΑ Ι και ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΙΙ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/12/2022 διδακτική επίσκεψη στο μουσείο ανθρωπίνου σώματος , στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης .Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση κ αναγνώριση των μελών κ οργάνων καθώς και η κατανόηση της ακριβής λειτουργίας των οργάνων του ανθρώπινου σώματος.

Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε άμεση επαφή με καινοτόμους χώρους εκπαίδευσης, που αφορούν τον τομέα υγείας, εκτός του σχολικού περιβάλλοντος .

Ευχαριστούμε το μουσείο ανθρωπίνου σώματος για την φιλοξενία καθώς και τις εκπαιδευτικούς Κεχαγιά Αναστασία ΠΕ87.02, Καρπούζη Μαρία ΠΕ87.09 και Νίκα Όλγα ΠΕ87.09 που οργάνωσαν και συνόδευσαν τους μαθητές μας σε αυτή την διδακτική επίσκεψη.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.