Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βόρεια Ελλάδα: Μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια - ''Φωτιά'' η Χαλκιδική, μείωση 15% στην Πέλλα



Αυξήσεις-φωτιά κατέγραψαν τα ενοίκια στην πλειονότητα των πόλεων της Βόρειας Ελλάδας κατά τη διάρκεια του 2022, δημιουργώντας προβληματισμό για το επόμενο διάστημα. Μπορεί η νέα χρονιά, που ξεκίνησε μόλις χθες, να χαρακτηρίζεται από την πλειονότητα των εκπροσώπων του real estate ως χρονιά εξισορρόπησης των τιμών, ωστόσο, το ράλι που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν επιδοθεί οι τιμές και το ενδεχόμενο αυτό να συνεχιστεί και το 2023, δημιουργεί ανησυχία στους εν δυνάμει ενοικιαστές, αλλά και στους ενδιαφερόμενους μικρο-αγοραστές για το αν θα καταφέρουν, τελικά, να αντεπεξέλθουν στα ζητούμενα ποσά.
Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια του 2022 οι τιμές αυξήθηκαν τόσο σε πόλεις που τα ακίνητα θεωρούνται οικονομικά, όσο και σε περιοχές που τα ενοίκια είχαν ήδη ακουμπήσει …ταβάνι. Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις αυτές της Δράμας, όπου οι τιμές ενοικίασης κινούνται σε χαμηλά επίπεδα έναντι άλλων περιοχών της χώρας, με το τμ,  ωστόσο, να έχει εκτοξευτεί κατά 13,6%, αλλά και της Χαλκιδικής όπου η τιμή ενοικίασης του τμ είναι η υψηλότερη πανελλαδικά και διαμορφώνεται στα 33,33 ευρώ, καταγράφοντας, μάλιστα, άνοδο κατά 12,8%.
Σημειώνεται ότι στις πλέον δημοφιλείς Κυκλάδες όπου η τιμή μίσθωσης συρρικνώθηκε κατά 13,3% το τμ. νοικιάζεται προς 13,3 ευρώ.
Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις περιοχών με οικονομικά ενοίκια όπως η Πέλλα με την τιμή του τμ να έχει συρρικνωθεί κατά 15% έναντι του 2021.

Πώς διαμορφώθηκαν οι τιμές
Σε πρωταθλητισμό επιδίδεται, σε απόλυτες τιμές, επί χρόνια η Χαλκιδική με την τιμή του τμ να διαμορφώνεται στα 33,3 ευρώ το τμ σημειώνοντας ποσοστιαία άνοδο κατά 12,8%.
Τα σκήπτρα ωστόσο στην ποσοστιαία αύξηση του τμ κρατά η Δράμα (+13,6%) με την τιμή του να διαμορφώνεται 4,6 ευρώ και ακολουθούν το Κιλκίς (+ 11,6) και την τιμή του τμ στα 3,67 ευρώ, η Ημαθία (+ 7,6%) με την τιμή ανά τμ να αγγίζει τα 4,6 ευρώ, η Πιερία (+5,3%) με το τμ στα 5 ευρώ, η Καβάλα (+4,9%) με το τμ στα 5,83 ευρώ, η Φλώρινα (+4,3%) στα 5,1 ευρώ ανά τμ, η Κομοτηνή (+3,2%) με 6,22 ευρώ το τμ και ο Έβρος με οριακή αύξηση (+0,6%) στα 6,29 ευρώ το τμ. Σταθερή παρέμεινε η τιμή στις Σέρρες με το τμ να βρίσκεται στα 5 ευρώ.
Στον αντίποδα είναι τα Γρεβενά με την τιμή του τμ να κατακρημνίζεται κατά 12% αγγίζοντας πλέον τα 4,4 ευρώ, η Καστοριά με (-5,9%) και την τιμή του τμ στα 4,46 ευρώ και η Ξάνθη με την τιμή ανά τμ να διαμορφώνεται στα 5,71 ευρώ, η μείωση διαμορφώθηκε στο 4,8%.
Πηγή: voria.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.