Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απολογισμός Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών για το 2022



Το 2022 ολοκληρώθηκε με όμορφες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις για την αθλητική οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών.

Μετά από 43 χρόνια λειτουργίας του ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών είχε τη χαρά να πανηγυρίσει την χρυσή παγκόσμια νίκη και το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέκτησε η πρωταθλήτρια του Ευαγγελία Φράγκου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23 στη δικωπο άνευ με πλήρωμα της τη Χριστίνα Μπουρμπου. Στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η πρωταθλήτρια του ΝΟΓ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επιβεβαιωνοντας την άριστη αγωνιστικη της κατάσταση και την κατάκτηση της κορυφής στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην κατηγορία Κ23. Η Ευαγγελία Φράγκου σαν μελος της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας προετοιμαζεται για τις Ολυμπιακες προκρίσεις και την νέα αγωνιστική χρονιά για τα διεθνή πρωταθλήματα και το 2023 ευχόμαστε να χαρούμε ανάλογες διακρίσεις.

Σε Πανελλήνιο επίπεδο η ομάδα Ανάπτυξης του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών κατέκτησε τη 2η θεση στην Α φάση στην Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης στα Γιάννενα  με 2 Χρύσα, 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο    με τις αθλήτριες Μουρατιδου Λιλα -Κιοσελάκη Εύα, Καλαιτζη Ευλαμπια, Μαλιουφα Παναγιώτα - Τσαγαλα Μαρία και Αρετακη Ελπίδα και 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο και στη Β φάση στην Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης στην Κέρκυρα με τις αθλήτριες Καλαιτζη Ευλαμπια και Χοντου Μαρία και τρία πληρωματα των αθλητών μας κατάφεραν να περάσουν στον μεγάλο τελικό και να τερματίσουν στην 4η θεση με τους αθλητές Μητακιδη Δημήτρη, Αρετακη Ελπίδα και Μαλιουφα Παναγιώτα - Τσαγαλα Μαρία.

Στην Α και Β φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας τα πληρώματα μας κάνανε καλά πλασάρισματα στους τελικούς με την Τετρακωπο μετα των Παίδων Φράγκο Λάζαρο - Μαλιουφα Ιωαννη- Σπυριδη Ναπολέων - Μπακιρτζη Θεόδωρο και πηδαλίουχο τον Φράγκο Κωνσταντίνο και το 2Χ των Κορασίδων Καλαιτζη Παναγιώτα -Κιοσελάκη Εύα να τερματίζουν 4οι και να χάνουν μια θέση στα μετάλλια.

Αξιόλογη παρουσία οι αθλητές του ΝΟΓ είχαν και στο 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παράκτιας κωπηλασίας, ένα εντελώς πρωτόγνωρο άγωνισμα για τους αθλητές μας που παρόλα αυτά κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά, αποκτώντας εμπειρία και γνώση για τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Στο τέλος της χρονιάς, στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας οι αθλητές και οι αθλήτριές του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών ηλικίας από 12 έως 50+ κατέκτησαν 5 χρυσα, 5 αργυρά και 4 Χάλκινα κατακτώντας την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων με τους αθλητές και τις αθλήτριες Χερκελετζη Αναστασία, Ζηντηριδη Κωνσταντίνο, Φράγκου Ευαγγελία, Σταυρακακης Αγαθωνας, Καλαιτζη Παναγιώτα, Φράγκος Λάζαρος, Μαλιουφας Ιωάννης, Κιοσελάκη Εύα, Μουρατιδου Λιλα, Καλαιτζη Ευλαμπια, Αρετακη Ελπίδα και τον 12 χρόνο Μητακιδη Δημήτρη να σπάει το Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία του και να κατακτά το Χρυσό μετάλλιο.

Επίσης σημαντική διάκριση ήταν και το Χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο αθλητής του ΝΟΓ Σταυρακακης Αγαθωνας στο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο 1Χ Σκιφ Μαθητών Λυκείου.

Παρόλα αυτά οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών κατέκτησαν και αρκετά μετάλλια σε όλους τους Διασυλλογικους Αγώνες Κωπηλασίας που διοργάνωσαν τα  σωματεία υπό την αιγίδα της ΕΚΟΦΝΣ και συμμετείχαν κατακτώντας αρκετά μετάλλια. Συγκεκριμένα:
Καστορια (ΝΟΚ) : 1 Χρυσό, 5 Αργυρά και 3 Χάλκινα
Βόλβη (ΙΟΘ) : 3 χρυσά, 2 Αργυρά και 2 Χάλκινα
Θεσσαλονίκη (ΝΟΘ): 1 Χρυσο και 1 Αργυρό
Πεθελινο : 3 Χρυσά, 5 Αργυρά και 4 Χάλκινα
Ιωάννινα (ΝΟΙ) : 3 Χρυσά, 2 Αργυρά και 3 Χάλκινα
Θεσσαλονίκη (ΙΟΘ) : 2 Χρύσα, 1 Αργυρό και 1 Χάλκινο
Γιαννιτσά (ΝΟΓ) : 5 Χρύσα, 3 Αργυρά και 2 Χάλκινα.

Οι αθλητές που διακρίθηκαν στους διασυλλογικους είναι Γκοτσιδης Ηλίας, Σταυρακακης Αγαθωνας, Φράγκος Λάζαρος, Μπακιρτζης Θόδωρος, Σπυριδης Ναπολέων, Μαλιουφας Γιάννης, Γιανουλατος Στέφανος, Καλαιτζη Παναγιώτα, Κιοσελάκη Εύα, Μουρατιδου Λιλα, Χοντου Μαρία, Καλαιτζη Ευλαμπια, Αρετακη Ελπίδα, Μαλιουφα Παναγιώτα, Τσαγαλα Μαρία, Πουλιος Ραφαηλ, Μητακιδης Δημήτρης, Καμαρακης Γιάννης, Ντοκας Μιχαήλ, Δεδες Δήμος, Τομιδης Αβραάμ, Φράγκος Κωστής, Αφοροζης Γιάννης, Αφοροζη Ραφαελα, Τσομπανακη Κυριακή, Χατζόπουλος Βασίλης, Μπαλκογλου Αλεξάνδρα. 

Στην πολύμορφη δράση του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών ο Όμιλος συμμετείχε στον 16ο Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος", διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσια και το 2ο Περιβαλλοντικο και Αθλητικό Φεστιβάλ ΑΓΑΠΩ ΛΟΥΔΙΑ με στόχο να αφυπνίσει περιβάλλοντικα και αθλητικά τους πολίτες της πόλης μας, διοργάνωσε μαθήματα πρώτων βοηθειών με τη βοήθεια της ERC, διοργάνωσε Διασυλλογικους Αγώνες Κωπηλασίας με τη συμμετοχή 230 αθλητών από όλη την Ελλάδα, συμμετείχε στο δρόμο θυσίας σαν εθελοντές αλλά και σαν αθλητές, έκαναν παρέλαση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 20ης και 28ης Οκτωβρίου και συμμετείχαν στην φιλανθρωπική εκδήλωση του Δήμου Πέλλας Santa Run.Η αθλητική οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών παρόν σε όλα τα δρώμενα της πόλης μας και σχεδόν σε όλα τις αθλητικές δράσεις της ΕΚΟΦΝΣ δίνει τη δυνατη παρουσία.

Με αρωγους το Δήμο Πέλλας και την Περιφέρειακη Ενότητα Πέλλας  ο ΝΟΓ αναπτύσσεται και αναδεικνύεται στα αθλητικα δρώμενα του νομού. Αλλωστε το Ναυταθλητικό Κέντρο Κωπηλασίας του Λουδία αποτελεί χωρος προετοιμασίας και προπόνησης πολλών ναυταθλητικων ομίλων της Ελλάδος όπως και ομάδες του εξωτερικού αναγνωρίζοντας τις ιδανικές συνθήκες προπόνησης που προσφέρει ο Λουδίας καθολη τη διάρκεια του έτους.

Το 2022 ήταν μια χρονιά με αρκετές αγωνιστικές επιτυχίες και με μια υπόσχεση όσο η αγωνιστική ομάδα μεγαλώνει να έχει ακόμη περισσότερες και να βρίσκεται ψηλά στον πίνακα της βαθμολογίας. Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, ως το μοναδικό Ναυταθλητικό σωματείο του νομού Πέλλας προσπάθει να  προσφέρει στους αθλητές ολα τα εχέγγυα μέσα για να καταφέρουν τους στόχους τους.

Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία, Ευημερία, Ευτυχία και πολλές αγωνιστικές επιτυχίες. Ευτυχισμένο το 2023.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.