Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βέροια: ''Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου έχει πεθάνει'' λέει η 29χρονη – Πότε θα γίνει η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη



«Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου έχει πεθάνει» λέει μέσα από τη φυλακή η 29χρονη από τη Βέροια που κατηγορείται ότι πέταξε στον Αλιάκμονα το 11 μηνών βρέφος της.
Η 29χρονη αναμένεται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο.  Αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα, όμως αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας ή αύριο. Συγκεκριμένα, πρέπει να εξεταστεί εντός 48 ωρών, από τη στιγμή που φτάσει στο νοσοκομείο η εντολή των ανακριτικών Αρχών για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Στη συνέχεια, η έκθεση θα παραδοθεί στα χέρια του εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει για την τύχη της 29χρονης. Εάν δηλαδή η κρατουμένη θα μεταφερθεί στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού (που θεωρείται και το πιθανότερο σενάριο) ή στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θήβας.
Προς το παρόν παραμένει στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ημαθίας, και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, βρίσκεται σε κελί «άμεσης πρόσβασης» και όχι στην κοινή πτέρυγα. Πρόκειται για κελί το οποίο είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ο φρουρός, προκειμένου να έχει άμεση οπτική επαφή με την κρατούμενη και να επιτηρεί συνεχώς τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, η 29χρονη, στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που έχει με ανθρώπους του περιβάλλοντός της, φέρεται να μην πιστεύει ότι το παιδί της έχει φύγει από τη ζωή.  «Δεν πιστεύω ότι το παιδί μου έχει πεθάνει. Λένε ότι πέθανε για να πάω φυλακή, για να με τιμωρήσουν επειδή δεν το έβγαλα από τα νερά».

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της Αντώνιος Μπιδέρης, «αναμένουμε να μπουν νεότερα έγγραφα στη δικογραφία για να τα μελετήσουμε. Ο πραγματογνώμονας που έχει οριστεί θα πρέπει να βγάλει πραγματογνωμοσύνη αν η 29χρονη πάσχει από ψυχική ή διανοητική νόσο και να την προσδιορίσει».

Όπως είπε στο MEGA την Παρασκευή ο δικηγόρος της 29χρονης, «ρωτά και ξαναρωτά αν το παιδί της είναι στη ζωή ή όχι, φαίνεται να μην έχει πειστεί. Διατυπώνει αμφιβολίες για το αν η κατάληξη είναι αυτή που της έχουν πει».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.