Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΕΣΗΕΜΘ στον πρόεδρο της ΕΡΤ: Όχι στην «περιθωριοποίηση της ΕΡΤ3»



Επιβεβαίωση των διαπιστώσεων «περιθωριοποίησης» που έχουν γίνει στο παρελθόν για την ΕΡΤ3 ήταν σύμφωνα με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης τα όσα είπε και έπραξε ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ Κώστας Ζούλας κατά την πρόσφατη «αιφνιδιαστική», όπως χαρακτηρίζεται επίσκεψή του στον τρίτο σταθμό της Δημόσιας Τηλεόρασης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΜΘ, «σε συνομιλίες του με συντάκτες που ήταν παρόντες (και όχι με το σύνολο των εργαζόμενων, που δεν είχαν ειδοποιηθεί για την επίσκεψή του), ο κ. Ζούλας επέμεινε στην κεντρική διαχείριση του ενημερωτικού προγράμματος από την Αθήνα, χωρίς την αξιοποίηση συντακτών της ΕΡΤ3 ακόμη και όταν πολιτικοί αρχηγοί επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην υλοποίηση αποφάσεων για τις οποίες η ΕΣΗΕΜ-Θ έχει διατυπώσει ενστάσεις. Μεταξύ αυτών η χρήση  μονομελών συνεργείων εξωτερικών μεταδόσεων (ENG1) για την κάλυψη των ειδησεογραφικών της αναγκών, και ο περιορισμός των διανυκτερεύσεων σε εκτός έδρας αποστολές».
Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, «το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει την ανησυχία του για την πρόσφατη αιφνιδιαστική απομάκρυνση της συναδέλφου Κατερίνας Τσαβέα από την αρχισυνταξία του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ3, παρά τα θετικά σχόλια της διεύθυνσης για την ποιότητα της δουλειάς της».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.