Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» στη Θεσσαλονίκη: Παρίστανε τον νευρολόγο και έταζε θεραπείες με βλαστοκύτταρα– 5 ασθενείς νεκροί



Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» από τη Θεσσαλονίκη έρχεται στο φως. Η υπόθεση αφορά 65χρονο φυσιοθεραπευτή ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, παρίστανε τον νευρολόγο και έταζε θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ τον Δεκέμβριο του 2020 ξεκίνησε η έρευνα των Αρχών, αφότου αδελφός ασθενή κατήγγειλε τον φυσιοθεραπευτή στους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Ο αδερφός του καταγγέλλοντα έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Το 2015, ο φυσιοθεραπευτής, που παρίστανε τον νευρολόγο, πρότεινε στον ασθενή θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Η υγεία του ασθενή επιδεινώθηκε και, τελικά, ο άνθρωπος κατέληξε μερικούς μήνες αργότερα. Η δράση του 65χρονου καταγγέλθηκε, από τον αδελφό του αποθανόντα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο αρχείο της Αστυνομίας είχε ήδη σχηματιστεί δικογραφία το 2019 για απάτη καθώς, ο «ψευτογιατρός» είχε αποσπάσει από νεαρή κοπέλα – ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας, 135.000 ευρώ προκειμένου δήθεν να εφαρμόσει τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα. Κατόπιν τούτου αποφασίστηκε να γίνει έρευνα την οποία ανέλαβε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Από την  έρευνα προκύπτει ότι, συνολικά, ο φυσιοθεραπευτής είχε καταφέρει να εξαπατήσει 15 άτομα, τα περισσότερα από τα οποία έπασχαν από το επιθετικό αυτοάνοσο νόσημα. Πέντε από τους εξαπατηθέντες, μάλιστα, έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του 65χρονου, εκτός της κατηγορίας για απάτη, υπάρχει και αυτή της ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Είχε συνεργό γιατρό στη Γερμανία;
Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν ο «ψευτογιατρός» συνεργαζόταν και με γιατρό στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, προκειμένου να προσδίδει αληθοφάνεια στην απάτη του. Ο 65χρονος ταξίδευε, μαζί με τους ασθενείς εκεί, δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις. Στη συνέχεια, τούς πρότεινε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα. Ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων του, ο φυσιοθεραπευτής χρέωνε, για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα που τούς έκανε, από 10.000 έως 25.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό που απέσπασε υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, τα φιαλίδια που βρέθηκαν και ελέγχθηκαν δεν περιείχαν κανενός είδους φαρμακευτική ουσία. Εξελίξεις αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες καθώς, για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.