Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φωτοβολταϊκά στη Στέγη: Ποιοι θα λάβουν επιδότηση έως 60% – Πότε θα «τρέξει» το πρόγραμμα


Στις «ράγες» υλοποίησης μπαίνει το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε αναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο και αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο για νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες.

Η κάλυψη του κόστους θα φτάσει από 40% έως 60% για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις στέγες.
Συνολικά θα δοθεί επιδότηση για 250.000 φωτοβολταϊκά – τα 150.000 για στέγες κατοικιών, 75.000 για στέγες επιχειρήσεων και 75.000 για αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος σύμφωνα με το enikos.gr θα ανέρχεται στα 700 εκατ. ευρώ και προβλέπει επιδοτήσεις για την τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών ισχύος 10 Κιλοβάτ το καθένα.

Η επιδότηση για την τοποθέτηση απλά ενός φωτοβολταϊκού πάνελ είναι έως 30%. Στην καινοτομία του προγράμματος περιλαμβάνεται και η ενίσχυση έως 60% για την εγκατάσταση και συστήματος αποθήκευσης (μπαταρία).

Δεν αποκλείεται, λένε οι πληροφορίες, το πρόγραμμα να σπάσει και για τους αγρότες να βγει με ξεχωριστή προκήρυξη. Όπως και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι οδηγοί των προγραμμάτων αναμένεται να δημοσιευτούν τον επόμενο μήνα ώστε οι καταναλωτές να προετοιμαστούν για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.