Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΔΕ: Τι ισχύει για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων και πως συνδέεται με την ύπαρξη σε αυτά απινιδωτή



Τοπική Αυτοδιοίκηση και αθλητικές αρχές, εμπλέκονται στο θέμα της αδειοδότησης για λειτουργία των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων. Στο θέμα αναφέρθηκε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, σχετικά με την απόφαση που έλαβε να αποστείλει προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος επιστολή, με την οποία θα ζητείται να ενημερωθούν οι δήμοι όλης της χώρας πως αποτελεί προϋπόθεση αδειοδότησης των γηπέδων η ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

Α. Είναι αυτονόητο πως οι δήμοι στην ιδιοκτησία των οποίων ανήκουν αθλητικοί χώροι που φιλοξενούν ποδοσφαιρικούς αγώνες , οφείλουν να λαμβάνουν και λαμβάνουν υπόψη τους και τηρούν, όλα όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία, σχετικά με την αδειοδότηση των αθλητικών υποδομών και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων που τελούνται σε αυτές. Με την ασφάλεια των αθλητών δεν έχει δικαίωμα να παίζει κανείς και οι δήμοι πάντως δεν παίζουν σε καμία περίπτωση.

Β. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου διεξάγονται τοπικοί και ερασιτεχνικοί αγώνες, δεν είναι υποχρεωτική, εκ του νόμου, η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους. Αυτό που πρέπει να εξασφαλίζεται είναι η ύπαρξη φορητού απινιδωτή κατά τη διάρκεια μόνο των αγώνων, κι είναι ανεξάρτητο της διαδικασίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κατ΄ανάλογη δε εφαρμογή του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, Πρωταθλημάτων της Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΟ, άποψή μας είναι πως υπεύθυνη για την ύπαρξη απινιδωτή στον αγώνα είναι η γηπεδούχος ομάδα, η οποία επίσης έχει την ευθύνη για την παρουσία και ιατρού, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Γ. Μόνο στις αθλητικές εγκαταστάσεις, με 5.000 θεατές και πάνω, στους αγώνες εθνικών και επαγγελματικών κατηγοριών και στους διεθνείς αγώνες, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει σε μόνιμη βάση απινιδωτής, με ευθύνη του φορέα στον οποίο ανήκει το γήπεδο, ως προϋπόθεση για την αδειοδότησή τους.

Δ. Σε κάθε περίπτωση, οι Δήμοι πρωτοστατούν και θα πρωτοστατήσουν και στο μέλλον σε κάθε σοβαρή κι οργανωμένη προσπάθεια της Πολιτείας, των ομοσπονδιών και των αθλητικών σωματείων, προκειμένου να προστατέψουμε την υγεία και τις ζωές των αθλουμένων στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις. Η συν-ευθύνη όλων μας είναι ανεξάρτητη και πάνω από το γεγονός της ύπαρξης απινιδωτή, σε κάθε αδειοδοτημένο γήπεδο. Όμως εξίσου σημαντικό είναι να υπάρχει πραγματικός, σχολαστικός και τακτικός έλεγχος από πλευράς ομοσπονδιών και σωματείων, της υγείας των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων.

Καλό είναι να παίζουμε μπάλα, αλλά μην πετάμε την μπάλα στην κερκίδα».

H ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση συζήτησε εκ νέου και εκτενώς το θέμα των αιφνίδιων θανάτων ποδοσφαιριστών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.Η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε λόγω των πρόσφατων γεγονότων και επειδή οι Δήμοι δεν έχουν φροντίσει να εφοδιάσουν με απινιδωτές τα γήπεδα της ιδιοκτησίας τους μη τηρώντας τις σχετικές διατάξεις, ουδείς αγώνας ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων θα διεξαχθεί από εδώ και πέρα και έως ότου ο Δήμοι ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Επιπλέον η Ε.Ε. της ΕΠΟ αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στα αρμόδια Υπουργεία με την οποία θα ζητά την προμήθεια με κεντρική διαχείριση των απινιδωτών που απαιτούνται και την περαιτέρω ενημέρωση όλων των Δήμων για το θέμα».
 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.