Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας ''ΕΝΟΤΗΤΑ'' συμμετείχε στη σύσκεψη της ΠΕΜ στη Νίκαια Λάρισας



Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ με αντιπροσωπεία του συμμετείχε , στην μεγάλη σύσκεψη της Π.Ε.Μ. ( Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων ) του μόνου Πανελλαδικά οργανωμένου Αγροτικού Κινήματος, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023, στην Νίκαια της Λάρισας, με θέμα τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν περισσότεροι από 100 Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες Α.Σ. από όλη την Ελλάδα.

Οι αγρότες μετά από μια γόνιμη συζήτηση, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ να βγάλουν τα τρακτέρ τους, στις πλατείες των χωριών, στις 22 Ιανουαρίου 2023 με κοινό πλαίσιο αιτημάτων πανελλαδικά.

1. Μείωση κόστους παραγωγής.
2. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που να αποζημιώνει στο 100% από κάθε ζημιογόνο αίτιο και νόσο, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
3. Κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, που να μας επιτρέπουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και να μπορούμε να παράγουμε την επόμενη χρονιά.
4. Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στην διάθεση τους.

Εκ μέρους του Α.Σ. ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ στο βήμα της ΠΕΜ ανέβηκε ο Γιάννης Σουμελίδης , μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ. ο οποίος αναφέρθηκε στις χαμηλές τιμές των Ροδάκινων, καθώς και στην απαράδεκτη πρακτική των εργοστασίων, να μην παραλαμβάνουν καθημερινά ροδάκινα, με αποτέλεσμα να χαθεί μεγάλο μέρος της παραγωγής.

Μίλησε επίσης για τις πολύ χαμηλές τιμές στα Κεράσια της περιοχής, με αποτέλεσμα να μείνει μεγάλο μέρος της παραγωγής στα δέντρα και πρότεινε και τα δύο αυτά προϊόντα, να αποζημιωθούν από το κράτος, για αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, κάτι που έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΚΤΟ και υιοθετήθηκε από την Π.Ε.Μ.

Τόνισε τέλος, ότι τα τρακτέρ μας, εκτός από πολύτιμος συνεργάτης στο χωράφι, είναι και το μεγάλο μας όπλο στον δρόμο της διεκδίκησης, των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο Α.Σ. ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ’’ καλεί όλα τα μέλη του, αλλά και όλους τους αγρότες, να βαδίσουν στον δρόμο που χάραξε πρόσφατα η Αγιά Λάρισας, όπου οι αγρότες ύστερα από μεγάλες κινητοποιήσεις, ανάγκασαν τον υπουργό και την κυβέρνηση, να ανακοινώσουν DE MINIMIS ΜΟΝΟ για τα μήλα, της περιοχής της Λάρισας.

Στον ίδιο δρόμο λοιπόν, να βγάλουμε όλοι τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών μας, στις 22 Ιανουαρίου 2023 και με πανελλαδικό συντονισμό, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας , να ζήσουμε καλύτερα.

Φτάνουν πια οι υποσχέσεις βουλευτών και άλλων παραγόντων της περιοχής, που θέλουν να μας ‘’σώσουν’’ και το μόνο που κάνουν είναι να μας γεμίζουν με ψεύτικες ελπίδες. Πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

Όλοι στους δρόμους του αγώνα στις 22 Ιανουαρίου 2023.
Θα αγωνισθούμε – Θα νικήσουμε.

ΤΟ Δ.Σ.
Α.Σ. ‘’ΕΝΟΤΗΤΑ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.