Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παράταση των αιτήσεων για το πρόγραμμα ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματοςΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πέλλας, η Κοινωνική του Υπηρεσία και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πασσαλής Χρήστος, ενημερώνουν τους συμπολίτες για την παράταση που δόθηκε στη διαδικασία αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το πρόγραμμα «Εφάπαξ ειδικό βοήθημα για την επανασύνδεση παροχών ηλεκτρικού ρεύματος (ΦΕΚ 276/Β/23-1-2023). Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι, για να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 31-12-2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Εφόσον πληρούνται τα προαναφερόμενα κριτήρια, οι καταναλωτές που επιθυμούν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα θα πρέπει υποβάλλουν αίτηση προς την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας. Διευκρινίζεται ότι η αίτηση έχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του ν.1599/1986 ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία. Στην αίτηση είναι αναγκαίο να επισυνάψουν τα εξής δικαιολογητικά: 1. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού 2. Δήλωση βεβαίωσης ακινήτων (Ε9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της 3. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του φόρου εισοδήματος (εκκαθαριστικό) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού 4. Πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ ) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού 5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

6. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α (για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό ( 67% ) και άνω) 7. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού 8. Αντίγραφο λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας 9. Σε περίπτωση μεταβολής οποιουδήποτε εισοδηματικού ή περιουσιακού στοιχείου κατά την υποβολή της αίτησης σε σχέση με την τελευταία δήλωση φορολογίας, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού προκειμένου να τεκμηριωθεί η μεταβολή. Στη συνέχεια η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας, θα αξιολογήσει τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά, κι εφόσον κριθεί απαραίτητο, μπορεί είτε να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά, είτε να διενεργήσει κοινωνική έρευνα και κατ’ οίκον επισκέψεις για την επαλήθευση της σύνθεσης του νοικοκυριού και την αξιολόγηση των συνθηκών διαβίωσης του νοικοκυριού. Αξίζει να επισημανθεί ότι το ύψος του ειδικού βοηθήματος καθορίζεται αναλόγως του ύψους της συνολικής οφειλής. Πληροφορίες: Για υποβολή των αιτήσεων και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας.

Υπεύθυνη: Δαγδούνη Μαρία - Δευτέρα έως Παρασκευή (08:00 - 14:00) Τηλ: 2382350849 Email:mariad@giannitsa.gr

ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλμωπίας γνωστοποιεί, ότι σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος (ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/7422/130/2023 (ΦΕΚ 276/Β/23-01-2023) το εφάπαξ βοήθημα για επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, παρατείνεται για όσους έχουν αποσυνδεθεί έως τις 31/12/2022.

Με την παραπάνω ΚΥΑ, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν αποσυνδεθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφελών, να υποβάλλουν αίτηση και να προσκομίζουν τα εξής δικαιολογητικά:

α) δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων (Ε.1) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

β) δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε.9) όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

γ) εκκαθαριστικό του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

δ) πράξη διοικητικού προσδιορισμού του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.I.A.) του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

ε) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

στ) γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.

ζ) βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία πιστοποιείται η ανάγκη κατ' οίκον χρήσης συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στην σύνθεση του νοικοκυριού.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον Δήμο Αλμωπίας, Τμήμα κοινωνικής προστασίας (Δημαρχείο Εξαπλατάνου, αρμόδιοι υπάλληλοι Χατζηαβραμίδου & Βαρδάρη) e mail: social@0598.syzefxis.gov.gr
τηλέφωνο 2384350351,360

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΓΙΑΝΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.