Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Παιονίας Κ. Σιωνίδης για θέματα του ΔήμουΠρόταση εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης όλων των οικισμών του δήμου από την ΔΕΥΑ Παιονίας

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη προκειμένου να υποστηρίξουν την πρόταση που υπέβαλλε η ΔΕΥΑΠ στο πρόγραμμα: «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου που προΐσταται.

Η ΔΕΥΑ Παιονίας έχει υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση με τίτλο: «ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΠΗΓΩΝ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΥΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 8.963.310,20 € στο πρόγραμμα: «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΤΣ)», Ταμείο Συνοχής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η μελέτη της πρότασης, που εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑ Παιονίας περιλαμβάνει:

• Τον διαχωρισμό των υφιστάμενων ζωνών των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών της ΔΕΥΑ σε υπό-ζώνες, οι οποίες θα προκύπτουν από την ομαδοποίηση ψηφιακών υδρομετρητών ανά περιοχή.

• Την προμήθεια των 13 Τοπικών Σταθμών ελέγχου Ποιότητας (ΤΣΕΠ) με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ.

• Την προμήθεια και εγκατάσταση των 2.979 Τοπικών Σταθμών ελέγχου Κατανάλωσης (ΤΣΕΚ) με δυνατότητα ασύρματης μετάδοσης, καθώς και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ.

• Την προμήθεια και εγκατάσταση των 113 Τοπικών Σταθμών ελέγχου (ΤΣΕ) , στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΠ .

• Τον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) για τη λήψη και επεξεργασία των δεδομένων, με τη χρήση των κατάλληλων λογισμικών

• Το Δίκτυο επικοινωνίας για τη μεταφορά των δεδομένων των υδρομετρητών

• Το εξειδικευμένο λογισμικό και εξοπλισμό για τον εντοπισμό των διαρροών.

Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με το έργο που έχει ήδη ενταχτεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με τίτλο «Εκσυγχρονισμός Ύδρευσης Δήμου Παιονίας» προϋπολογισμού 3.778.769,12 € και το οποίο δημοπρατεί στο επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΠ, θα εφαρμόσει ηλεκτρονική ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση των εξωτερικών και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και παροχών.
Πρόταση εκσυγχρονισμού πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης σε πρόγραμμα λειψυδρίας

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης επισκέφθηκαν στην Αθήνα τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη προκειμένου να υποστηρίξουν την πρόταση που υπέβαλλε η ΔΕΥΑΠ στο πρόγραμμα: "Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων" "Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Λειψυδρίας" του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πρόταση της ΔΕΥΑΠ προϋπολογισμού 207.045,53 € με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης Παιονίας» υποβλήθηκε στις 29/11/2022 με κωδ. Πράξης/MIS (ΟΠΣ) : 5198186, εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της ΔΕΥΑ Παιονίας και περιλαμβάνει τα παρακάτω υποέργα:

1. «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΟΡΓΟΠΗΣ»

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 220 παροχών ύδρευσης για τη σύνδεση των καταναλωτών στο νέο δίκτυο ύδρευσης στον οικισμό της Γοργόπης, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

2. «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ, ΣΩΛΗΝΩΝ & ΛΟΙΠΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ»

Την προμήθεια υλικών, σωλήνων και λοιπού εξοπλισμού για την κάλυψη πάγιων αναγκών της ΔΕΥΑ Παιονίας, ώστε να είναι δυνατή η άμεση παρέμβαση των συνεργείων της στα δίκτυα ύδρευσης που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης έκτακτων βλαβών αλλά και την εξάλειψη των χρόνιων παθογενειών των πεπαλαιωμένων δικτύων με αποτέλεσμα την αποφυγή απώλειας μεγάλων ποσοτήτων πόσιμου νερού λόγω διαρροών

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.