Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Β. Θωμάς για τις ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων στο δήμο Έδεσσας: Τα ψέματα έλαβαν τέλος για την απερχόμενη Δημοτική Αρχή



Για μη αξιοποίηση προγραμμάτων και μη διεκδίκηση κονδυλίων, αλλά και απουσία μελετών για ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, κατηγορεί την δημοτική αρχή ο δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας, Βαγγέλης Θωμάς. Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο, την οποία συνοδεύει με έγγραφα, το μέλος της παράταξης της αντιπολίτευσης "Κοινωνία σε Κίνηση" κάνει λόγο για "κοροϊδία και εμπαιγμό των κατοίκων κοινοτήτων του δήμου Έδεσσας από τους σημερινούς διοικούντες του δήμου Έδεσσας που, όπως τονίζει, "υποκριτικά τους λένε ότι τάχα είναι πάντα δίπλα τους για να τους διευκολύνουν".
Η ανάρτηση του κ. Θωμά:
"Πριν από ένα μήνα περίπου (στις 12/12/22) είχα θέσει εκτός Ημερήσιας Διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα σχετικά με την μη διεκδίκηση κονδυλίων για ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων. Συγκεκριμένα είχα αναφερθεί στο πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» (συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους), για το οποίο ο Δήμος Έδεσσας επέδειξε προκλητική αδράνεια καθώς ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ μέσα από αυτό!!! 
Στο εν λόγω πρόγραμμα, ο γειτονικός μας Δήμος Σκύδρας κατάφερε και ενέταξε συνολικά πέντε (5) έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων, σε πέντε διαφορετικές κοινότητες, συνολικού ύψους 8,6 εκατ. ευρώ!!! Η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννου «κατάφερε» να εντάξει σε άλλο πρόγραμμα (Ε.Υ.Δ.Ε. ΥΠ.Ε.Σ. ΑΤ05) μόλις δύο έργα ασφαλτόστρωσης αγροτικών δρόμων: Ένα (1) στη κοινότητα Ριζαρίου, ύψους 292.000 ευρώ και ένα (1) στην κοινότητα Παναγίτσας με 430.000 ευρώ.
Στην απάντηση του τότε ο κ. Δήμαρχος μου απάντησε ότι φταίνε οι πολίτες που δεν δίνουν μερικά μέτρα γης από τα χωράφια τους προκειμένου να καλύπτονται οι προδιαγραφές που υπάρχουν για ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους και από την άλλη το «κακό» Δασαρχείο που δεν μας δίνει άδειες και φυσικά ο προηγούμενος Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασίμης που δεν ενέτασσε άλλα έργα, καθώς τους έλεγε ότι ο Δήμος Έδεσσας… πήρε πολλά λεφτά!
Στην συνέχεια, συμπληρωματικά στην απάντηση του Δημάρχου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Σαμλίδης στο ερώτημά μου για το αν υπάρχουν στο Δήμο μας έτοιμες μελέτες για αγροτικές οδοποιίες, μου απάντησε ότι «υπάρχουν έτοιμες μελέτες».
Για του λόγου το αληθές, με έγγραφό μου (το παραθέτω) από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας στις (αρ. πρωτ.: 296/10-01-23) ζήτησα «παροχή στοιχείων για τις ολοκληρωμένες μελέτες αγροτικής οδοποιίας που διαθέτει ο Δήμος Έδεσσας» από το 2014 έως σήμερα. Η απάντηση (την παραθέτω) ήρθε εγγράφως από την Τεχνική Υπηρεσία την ίδια μέρα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Στο έγγραφό της, πέρα από την αναφορά στις γνωστές ασφαλτοστρώσεις των αγροτικών δρόμων στην κοινότητα του Ριζαρίου και της Παναγίτσας, τονίζεται ότι έχουν εκπονηθεί μελέτες ή τμήματα μελετών που αφορούν τις παρακάτω οδούς : 
α) «Αγροτική οδός Σάμαρι - Ριζάρι». Έχει εκπονηθεί το 2022 η «Τοπογραφική αποτύπωση - κτηματογράφηση της οδού Σαμαρίου - Ριζαρίου», ενώ έχει ενταχθεί στο ΤΠ του 2023 η «Μελέτη αγροτικής οδού Σάμαρι - Ριζάρι». 
β) «Τοπογραφική μελέτη μελέτη οδών περιμετρικά του Οικισμού Π. Αγ. Αθανασίου», η οποία χρίζει τροποποίησης (για τον περιορισμό των απαλλοτριώσεων). Για το σκοπό αυτό έχει ενταχθεί στο ΤΠ του 2023 η «Επικαιροποίηση μελέτης οδών περιμετρικά του οικισμού Π.Αγ.Αθανασίου». 
γ) «Τοπογραφική αποτύπωση, κτηματογράφηση, μελέτη οδού Αγροτικής οδοποιίας Φλαμουριάς», η οποία θα διορθωθεί σε κάποια σημεία, για λόγους ισοκατανομής των παρόδιων αγροτικών τμημάτων που πρέπει να απαλλοτριωθούν. 
δ) «Ασφαλτόστρωση Αγροτικής Οδοποιίας Κοινότητας Άρνισσας», η οποία έχει εκπονηθεί το 2014 και σίγουρα χρειάζεται επικαιροποίηση με τα νέα τιμολόγια. 
Όπως λοιπόν προκύπτει από το επίσημο έγγραφο, υπάρχουν μόλις τέσσερις (4) μελέτες εκ των οποίων στις τρεις (3) θα πρέπει να γίνουν επικαιροποιήσεις και διορθώσεις ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση αυτών των έργων, εάν και εφόσον βέβαια βρεθούν χρηματοδοτήσεις.
Συμπερασματικά, ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του «παίζουν» με το δράμα των κατοίκων των χωριών μας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση αφού από τη μια πουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές με το κόστος παραγωγής να έχει εκτοξευθεί στα ύψη και από την άλλη νοιώθουν έντονη την κοροϊδία και τον εμπαιγμό των σημερινών διοικούντων του δήμου μας που υποκριτικά τους λένε ότι τάχα είναι πάντα δίπλα τους για να τους διευκολύνουν!!!
Ευτυχώς όμως οι συνδημότες μας, παρότι έχουν «πληρώσει ακριβά» αυτό το κακοπαιγμένο έργο, πολύ σύντομα θα τους γυρίσουν την πλάτη και θα τους στείλουν εκεί που ανήκουν: στο παρελθόν!!!"


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. εδεσσαιοι προστατέψτε την πόλη σας.Τέτοιο διαμάντι δεν βρίσκεις εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούρασες μικρε, έχεις παράταξη και αρχηγό γιατί τον έχεις στην απέξω; τρέχει κάτι; τέτοια κάνετε και θα χάσουμε και αυτήν την φορά γιατί ο καθένας κάνει του κεφαλιού του.

      Διαγραφή
  2. Ενώ εσύ Βαγγελη, με τονΤσεπκεντζη τον αρχηγό σου που αφησατε χρέος στους δημότες, που ή "απερχόμενη"
    αρχή, όπως μόνο εσύ λες,( γιατί οι δημότες έχουν άλλη άποψη), ακόμα ξεκπληρώνει . Εσείς μπορεί να ξεχασατε τα φέσια που αφησατε, οι δημότες όμως, όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεμπερδεψτε πρώτα από τα δικαστήρια και μετά μιλάτε για απερχόμενη δημοτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΤΣΕΠΚΕΝΖΗΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΓΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Τσεπκεντζης δεν μπορεί να μαζέψει τους συμβούλους του και θέλει να διοικήσει τον δήμο,τρομάρα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.