Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψηφιακή αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου στην πεδιάδα του ΑξιούTo απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο στην πεδιάδα Αξιού προκαλεί προβλήματα στους αγρότες της περιοχής. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στύλιος εξήγγειλε νέους πόρους για την κατασκευή εγγειο-βελτιωτικών έργων και την ψηφιακή αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου.

Περισσότερα από οκτώ εκ. ευρώ έχουν δαπανηθεί την τελευταία 5ετία για εγγειοβελτιωτικά έργα στις πεδιάδες Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά. Η σημασία του εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου στην κεντρική πεδιάδα του Αξιού ήταν το βασικό θέμα ημερίδας που διοργανώθηκε στη Χαλκηδόνα, παρουσία του υφυπουργού Αγρ. Ανάπτυξης. O υφυπουργός εξήγγειλε νέους πόρους για την αναβάθμιση του απαρχαιωμένου αρδευτικού δικτύου μέσω του προγράμματος ΥΔΩΡ 2.0.

Η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι απαραίτητη για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα. Το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής Αξιού κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 60 και πλέον προκαλεί πολλαπλά προβλήματα.

Στα νέα έργα που προγραμματίζονται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων έργα τηλεμετρίας, κατασκευή σταθμών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έργα ψηφιακής αναβάθμισης.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.