Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέλλα: Προσοχή στους απατεώνες που παριστάνουν τους λογιστές και αδειάζουν τραπεζικούς λογαριασμούς



Επιτήδειοι παριστάνουν τους λογιστές και παγιδεύουν τα ανυποψίαστα θύματα τους, αποσπώντας τους προσωπικούς κωδικούς αδειάζουν τους τραπεζικούς τους  λογαριασμούς.
Με διάφορες αιτιολογίες, όπως ότι θα τους επιστραφούν χρήματα από την εφορία ή θα υποβάλουν για αυτούς την αίτηση για διάφορες επιδοτήσεις μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών της ΑΑΔΕ, οι επιτήδειοι προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας ή πολίτες που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου κ.λπ. 
Τέτοια φαινόμενα απάτης παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε  περιοχές της Πέλλας αλλά και σε όλη τη  Χώρα και  θα πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε σχετικές ανακοινώσεις τους για το θέμα οι Σύλλογοι Φοροτεχνικών επισημαίνουν:

Να υπενθυμίσουμε ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις πληρώνονται από τους ίδιους τους φορολογούμενους και ποτέ δεν ζητούν οι λογιστές χρήματα ούτε στοιχεία της κάρτας τους για να πληρώσουν αυτοί τις υποχρεώσεις των πελατών. Οι λογιστές δίδουν την ταυτότητα πληρωμής για να κάνουν την πληρωμή της οφειλής οι ίδιοι οι φορολογούμενοι.

Περαιτέρω οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ελέγχουν το mail που λαμβάνουν την ταυτότητα πληρωμής να είναι το mail του λογιστή τους και όχι ένα άγνωστο μειλ που έχει έναν λογαριασμό στον οποίο αν κάνει κάποιος κατάθεση δεν θα ξαναβρεί ποτέ τα χρήματα του. Οι λογιστές στέλνουν αριθμό ταυτότητας πληρωμής και όχι λογαριασμό κατάθεσης.

Εφιστούμε συνεπώς την προσοχή των φορολογουμένων έναντι των επιτηδείων αυτών.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.