Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Αγροτικό Σύλλογο Δήμου ΠέλλαςΟ Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε το περασμένο Σάββατο με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Πέλλας, με τους οποίους και συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα. Όπως ανέφερε ο Βουλευτής, στόχος του είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί για την βελτίωση των συνθηκών της αγροτικής ανάπτυξης στην περιφερειακή ενότητά μας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Λάκης Βασιλειάδης άκουσε τους εκπροσώπους και τους μετέφερε τις προσωπικές θέσεις του, αλλά και τις πολιτικές κατευθύνσεις της Κυβέρνησης. Το κύριο θέμα που αφορά όλες τις καλλιέργειες είναι το αυξημένο κόστος παραγωγής, το οποίο οφείλεται στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία. Οι τιμές στην ενέργεια, τις πρώτες ύλες, τα λιπάσματα και τα φάρμακα έχουν ανέβει, με αποτέλεσμα το μετακυλούμενο κόστος να καθιστά πολλές καλλιέργειες σχεδόν ασύμφορες. Στα παραπάνω ζητήματα προστίθεται και το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης, για το οποίο ο Βουλευτής έχει κάνει ενέργειες και έχει καταθέσει προτάσεις για την αξιοποίηση εγχώριου εργατικού δυναμικού, μέσω της ΔΥΠΑ. Επιπλέον, οι επιπτώσεις της Αλλαγής του Κλίματος, με τα ολοένα και συχνότερα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα, έχουν αναδείξει την ευαλωτότητα πολλών καλλιεργειών που για δεκαετίες καλλιεργούνται στην Πέλλα, καθώς και την απαξίωση προβλέψεων του Κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Για τα έκτακτα προβλήματα, ο Λάκης Βασιλειάδης ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει δείξει επανειλημμένως τη βούληση και την ικανότητα να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, στηρίζοντας όπου χρειάζεται την απώλεια εισοδήματος, στο πλαίσιο που αυτό επιτρέπεται από τις ευρωπαϊκές μας δεσμεύσεις και τα δημοσιονομικά περιθώρια. Από την πλευρά του, ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τη μεθοδολογία που ακολουθείται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τις έκτακτες ενισχύσεις, καθώς και τη βούληση για επέκταση και σε άλλες καλλιέργειες.

Για πιο μακροπρόθεσμα ζητήματα, ο Βουλευτής επέμεινε ότι χρειάζεται καλός σχεδιασμός. Χαρακτήρισε ευχάριστο το ότι η πλειοψηφία των εκπροσώπων του Συλλόγου είναι νέοι άνθρωποι, με γνώσεις και όρεξη για δουλειά, καθώς χρειάζεται να αναζητηθούν νέες, έξυπνες λύσεις, αξιοποιώντας την τεχνολογία αλλά και τη διεθνή εμπειρία. Ο Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε πως η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αξιοποίησε ευρωπαϊκά εργαλεία και στήριξε το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, το οποίο εμφανίζει εξαιρετικά αποτελέσματα. Θέση του είναι πως Πολιτεία οφείλει να στηρίξει κάθε προσπάθεια των Ελλήνων Αγροτών να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και να επεκταθούν σε νέες αγορές, με αιχμή του δόρατος τα σχέδια βελτίωσης, τα συνεργατικά σχήματα και τις οικονομίες κλίμακας.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 comments:

 1. Δεν πάμε καλά. Τι συνάντηση ήταν αυτή. Για φωτογραφία. Μα ο Λάκης στο μπλόκο του Μαυροβουνίου μπροστά σε κάμερα δήλωσε ότι δεν θα πάρουμε ντεμινιμις γιατί δεν υπάρχει ενώ μας έλεγε το αντίθετο μέχρι και 300 ευρώ αρχικά. Και το άλλο ότι δεν θα πάρουμε τα 72 ευρώ λόγω Ουκρανίας ενώ μας το διαβεβαίωνε και υπάρχει δήλωση του σε κάμερα. Τελικά τι να περιμένω από αυτόν τον νέο πολιτικό; Ψέματα; φανφάρες; Σίγουρα φωτογραφίες. Ας τις κρατήσει για να τις βλέπει μετά τις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένας σύλλογος χωρίς δραστηριότητες χωρίς ενδιαφέρον για τις δέντρο καλλιέργειες συγχαρητήρια όλοι ένας και ένας !!!! Λυπάμαι για αυτούς που ψήφισα !!!! Φαντάζομαι ότι μετά βγάλανε και τα ουίσκι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενώ όλοι οι αγρότες πανελλαδικά και ειδικά στονομό μας βρίσκονται στα κάγκελα, αυτοί των Γιαννιτσών προκλητικά κάνουν συναντήσεις με βουλευτή της κυβένησης σε ¨καλό κλίμα¨ σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Είναι ντροπή σας κύριοι του ΑΣ Πέλλας. Ούτε τα προσχήματα δε κρατάτε, εσείς μάλλον βάζετε φτηνό πετρέλαιο στα θηρία τρακτέρ σας. και οι πομώνες σας καταναλώνουν φθηνό ρεύμα. Ντροπή σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠHΓE ΓIA ΦΩTO. AΦOY OYTE NTEMINIMIΣ ΛEEI YΠAPXEI ΓIA BPOXOΠTΩΣEIΣ OYTE ΓIA OYKPANOMETPO. ΘA ΠAEI KAI AYTOΣ ΣTO ΣΠITI TOY ΣAN TON ΣHΦAKH .
  ΛAKHΣ MHΔEN AΠO MHΔEN = MHΔEN. ΛAKHΣ TEΛOΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.