Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολίτες από το Ν. Πέλλας στην κηδεία του έκπτωτου Κωνσταντίνου


Για την κηδεία του έκπτωτου Μονάρχη Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ θα αναχωρήσουν αύριο Σάββατο και μεθαύριο Κυριακή, πολίτες (και) από την ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών και το Ν. Πέλλας! 
Την σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Γιαννιτσιώτης πρόεδρος της Ένωσης Βασιλικών Ελλάδος και πρόεδρος του κόμματος "Εθνική Ελπίδα", Γιώργος Παπαδόπουλος (φωτο). Όπως μας είπε, πολίτες από ολόκληρο το Ν. Πέλλας αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, με επικεφαλής τον ίδιο, θα μεταβούν τις επόμενες δύο ημέρες στην Αθήνα με ιδιωτικά οχήματα προκειμένου να παραβρεθούν στην κηδεία του τέως Βασιλιά. 
Να σημειωθεί ότι  η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα τελεστεί την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών. Η ταφή του θα γίνει στο Τατόι, στους βασιλικούς τάφους.

Θα ταφεί ως ιδιώτης
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από την Ιερά Σύνοδο όσο και από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου η οικογένεια του τέως βασιλιά ζήτησε να τελέσει την εξόδιο ακολουθία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ιεραρχία, δηλαδή η τελετή να γίνει παρουσία και άλλων μητροπολιτών, στη Μητρόπολη Αθηνών.
Σημειώνεται πως οι γιοι του Κωνσταντίνου, Παύλος και Νικόλαος Γλύξμπουργκ, έχουν αναλάβει εκ μέρους της οικογένειας να διεξαγάγουν τις συνομιλίες τόσο με την κυβέρνηση όσο και την Αρχιεπισκοπή, σχετικά με τα διαδικαστικά της κηδείας.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης
Ο τέως βασιλιάς θα ταφεί ως ιδιώτης
Η ταφή θα πραγματοποιηθεί κοντά στους προγόνους του στο Τατόι
Σε συνεννόηση της κυβέρνησης με την οικογένεια θα οριστεί ο Ναός στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμένος.
Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Συγχαρητήρια στον κύριο Παπαδόπουλο που τιμά τις ιδέες του ξεκάθαρα και χωρίς συμβιβασμούς. Τα λέει έξω από τα δόντια χωρίς να φοβάται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γελάνε τα ορφανά του Στάλιν οι χασάπηδες, και οι φανς του παππού lover της αεροσυνοδού... περαστικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με ψωμι κ ελια ο κωτσοβασιλιας ενω ο Αντρικος σ εκανε ανθρωπο εμαθες μπεργκερ κ πιτσα σ ανεβασε απο το γαιδουρι στ αμαξι φορεσες χιουγκο μπος κ αρμανι ενω ο κωτσοβασιλιας σε ειχε με την καπα του αστραπογιαννου

      Διαγραφή
    2. για να το λες εσύ μουρτζόβλαχε , κάτι θα ξέρεις . ΣΤΑΛΙΝΟ φατσα

      Διαγραφή
  3. Δικαίωμα του καθένα μα πάει σε όποια κηδεία θέλει, δημοκρατία έχουμε και όχι βασιλεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τιμη και δοξα στο βασιλια κωνσταντινο!!!! Καλο παραδεισο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ιστορία αποφάνθηκε, οι Έλληνες τον τελείωσαν τελεσίδικα ως θεσμό και ως πρόσωπο εξουσίας, ο βιολογικός θάνατος ήρθε να συμπληρώσει τον πολιτικό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χεστήκαμε και η βάρκα έγυρε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 παιδιά ο εκλιπόντας αλλά κανένα παντρεμένο με Έλληνα η Ελληνίδα!!! Μην χαλάσουν το νταμάρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλα θα κανετε να παψετε να γραφετε σχολια με τα ποδια. Οταν μετεχετε σε δημοσιο διαλογο στα social media πρεπει να μαθετε οτι η γνωση και ο νους ειναι βασικες προυποθεσεις. Διακωμωδείτε εναν συνδημοτη μας που εχει τα δικα του πιστευω και την αντίστοιχη πολιτικη διαδρομη. Ως κριτες ομως καλα θα κανετε να αυτοκριθειτε για να καταλαβαιτε την γυμνια σας. Οπως βλεπετε πριν ακομη τελεστει η εξωδιος ακολουθια, η Κυβερνηση εκανε δυο-τρεις κυβυσθησεις κατω απο την πιεση ορισμενων (πολλων κατα την δικη μου αποψη) βουλευτων & στελεχων της. Ο Συριζα και το Πασοκ ως συνηθως διαφωνησαν αμμεσα διχως λογο και η Ελληνικη Λυση εκμεταλλευομενη το ακροδεξιο προσημο οπαδων της Ν.Δ θεοποιησε τον εκπτωτο πλην ομως τελευταιο Ελληνα βασιλια. Μηπως δεν ζησαμε τουλαχιστον εμεις οι παλαιοτεροι οτι η φωτο του Κωνσταντινου Β' Βασιλια των Ελληνων μεσουρανουσε σε καθε βουλευτικο γραφειο της κεντροδεξιας παραταξης; Οι νεωτεροι μηπως δεν εβλεπαν μεσα στο σπιτι τους την φωτογραφια του τεως καθως και την αστυνομικη ταυτοτητα των γονιων τους που εφερε εντονα τα διακριτικα "Βασιλειο της Ελλαδος"; Ας παψουμε λοιπον να ειμαστε υποκριτες και με ωριμοτητα να δεχθουμε οτι η παραχαραξη της ιστοριας για ενα λαο ειναι η αυτοαναιρεση του. Ο βασιλιας Κωνσταντινος Β' ηταν αναποσπαστο κομματι της πατριδας μας και ολου του Ελληνικου Εθνους. Δεν παρενέβη ποτε σε πολιτικα παιχνιδια, δεν εξευτελισε ποτε την Ελλαδα διεθνως, εκπληρωσε ολες τις αρμοδιοτητες του με πατριωτικο προσημο, γεννηθηκε και πεθανε Ελληνας, υπηρετησε την θητεια του και μετεπειτα εγινε αρχηγος του Ελληνικου Στρατου και τιμησε την σημαια υψωνοντας στην στον παγκοσμιο ουρανο με την συμμετοχη του στους Ολυμπιακους Αγωνες. Δεν τον θεωρω κατωτερο πολιτειακο αρχοντα απο τα επομενα " φρουτα" της Προεδρευομενης Δημοκρατιας παρα την αντιθεση μου στο τοτε πολιτευμα της Βασιλευομενης Δημοκρατιας. Κριθηκε απο τους Ελληνες για την πολιτικη του, τις παραλειψεις του, τα πολιτικα του εγκληματα και πηγε σπιτι του. Τωρα ομως ολοι θα επρεπε να μην αρνηθουμε την ιστορια μας ως λαος και να σταματησουμε την κριτικη για ενα θεμα που εχει ληξει εδω και 49 χρονια. Διχως να ενστερνιζομαι την ακροδεξια αποψη του Αντωνη Σαμαρα, νομιζω οτι ως Ελληνες πρεπει να αφησουμε στην ακρη το μισος του παρελθοντος και να σιωπησουμε. Να αφησουμε να κλαψουν τους νοσταλγους του, να το προσπερασουμε εμεις ως δημοκρατικοι πολιτες και να προβληματιστουμε για την σημερινη καταντια που εχει περιελθει η Πατριδα μας. Η καπηλεια σε οτι συμβαινει στην Ελλαδα απο ολους για ολα πρεπει επιτελους να σταματησει. Γι' αυτο κ. Παπαδοπουλε εσεις την δουλεια σας και εμεις την δικη μας. Τα θερμα μου συλλυπητήρια στους οικειους του, τους φιλους και οπαδους του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΊΚΑΙΗ ΠΡΟΣΈΓΓΙΣΗ. ΆΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΠΟΛΛΈΣ ΑΛΉΘΕΙΕΣ. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌΣ 7 54!!!

      Διαγραφή
    2. Και ο Τσολακογλου αναποσπαστο μερος της ιστοριας της χωρας ειναι και ητζν εξισου αρχηγος κρατους που εκανε τη θητεια του.Επισης δηλωνε πατριωτης.Να τον τιμησουμε κ αυτον τωρα που γυριζει.Κριμα ειναι.
      Κατα τα αλλα περαν του οτι δεν παρενεβη ποτε ο τεως στην πολιτικη ζωη του τοπου , ξεχασες να γραψεις για εκεινη τη φορα που βρηκε την ωραια κοιμωμενη στο δασος του καιμακτσαλαν κ την επανεφερε στη ζωη με το φιλι του.

      Διαγραφή
    3. Ειπες κι εσυ ας γραψω την μακακια μου, τι πειραζει; Αφου δεν μπορεις να κατανοησεις ενα σχολιο γιατι απαντας; Ισως γιατι γεννηθηκες μωρος και με παραμυθια της Χαλιμας αριστερουλη του δημοκρατη Σταλιν!

      Διαγραφή
    4. Μπραβο ρε Ι.Ε. πολυ πρωτοτυπο σχολιο.Απο σφουγγοκωλαριο θα επρεπε να σε προαγουν σε κουβαλητη πτυελοδοχειου.

      Διαγραφή
    5. 8*56 εισαι ενας εξαιρετικος αμπελοφιλοσοφος και θα επρεπε να ζεις σε αλλη εποχη. Ισως αυτην της Ρωμαικης Αυτοκρατοριας οπου ολα επιπρεπονταν. Το μεθυσι, οι πυρπολυσεις, οι "φυσιολογικες συνευρεσεις" ολων των φυλων, οι δολοφονιες και κυριως η συγκομιδη κουκιων. Αδικεισαι παραφορα που γεννηθηκες στον τρεχων αιωνα. Ισως στην αλλη σου ζωη εκπληρωσεις το ονειρο σου και μας ενημερωσεις σε μελλοντα χρονο οτι εγινες τελικα παλλακιδα.

      Διαγραφή
  9. Άντε μετά να πάμε μπροστά με κάτι τέτοια χαχαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γραφικότητες άλλης εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. για να μην μπερδεύονται μερικοί! Ο πρώην Βασιλιάς δεν έφυγε γιατί βαρέθηκε .Η συνέχεια θα ήταν ειδικό δικαστήριο και ίσως εκτέλεση.Επεδή όμως τους βασιλείς δεν τους εκτελούν...τελικά απλά έφυγε.Τα λάθη του και οι αμέλειες του μεγάλες εις βάρους της χώρας.Είπαμε να είμαστε ανεκτικοί αλλά μέχρι ένα σημείο.Και το βασικό: φέρτε πίσω τα κλεμένα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.