Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΡΟΣ Αλμωπίας: Με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!



Ο αγροτικός σύλλογος ΑΓΡΟΣ, λαμβάνοντας τη σκυτάλη του αγώνα από τους αγροτικούς συλλόγους Γυψοχωρίου, Σκύδρας και Μεσημερίου, καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες της Αλμωπίας σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους μηχανήματα στη πλατεία της Φιλώτειας την Τρίτη 31/01/2023 στις 11:00 πμ. Στα πλαίσια της αγροτικής κινητοποίησης θα αποφασιστούν οι μορφές συνέχισης του δίκαιου αγώνα μας.

Απευθυνόμαστε στο σύνολο των γεωργών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων της περιοχής. Οργανώνουμε από κοινού τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. που έχουν στόχο να μας ξεκληρίσουν. Δεν δεχόμαστε να ζούμε, να καλλιεργούμε και να πουλάμε τη παραγωγή μας με χειρότερους όρους από τις προηγούμενες γενιές.

Διεκδικούμε:

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα που έχουν πωληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής παρότι φτάνουν στην κατανάλωση 5-10 φορές ακριβότερα. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των απωλειών αγορών, του πολέμου στην Ουκρανία, ζημιές από καιρικά φαινόμενα, φαινόμενα αισχροκέρδειας σε παραγωγούς και καταναλωτές κλπ.

Να υπάρξει κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε μήλα, ροδάκινα/νεκταρίνια, κάστανα. Να ενταχθούν σε αυτά τα προϊόντα τα κεράσια που έχουν πουληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής φέτος.

Να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72 ευρώ/στρέμμα όλοι οι δικαιούχοι αγρότες και όχι όπως έγινε επιλεκτικά.

Μείωση του κόστους παραγωγής το οποίο έχει εκτοξευτεί στον ουρανό!

Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση όπως έχουν οι εφοπλιστές.

Πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh. Να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας. Να καταργηθεί το πρόστιμο ρύπων.

Ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας αφήνουν ένα μεροκάματο να επιβιώσουν οι οικογένειές μας και να συνεχίσουμε την καλλιεργητική δραστηριότητα.

Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι 7-9 μήνες μετά τις ζημιές δεν έχουν φτάσει καν τα πορίσματα των εκτιμήσεων στα χέρια των παραγωγών και με ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην πληρωμή των αποζημιώσεων.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις.

Όλοι στους δρόμους! Με πανελλαδικά συντονισμένες μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις αξιοποιώντας όλες τις μορφές αγώνα, με συσπείρωση θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. η πικρή αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αγρότες κάνουν ένα επάγγελμα που βρήκαν έτοιμο απ τους γονείς τους.Έτοιμα τα χωράφια, έτοιμα τα εργαλεία ,έτοιμα τα τρακτέρ.
    Δυστυχώς τους έμαθαν ότι αυτό το επάγγελμα θα είναι μόνιμο σαν Δημόσιο.Στη ζωή δεν είναι τίποτε με συμβόλαιο.Όταν δεν πάει καλά το μαγαζί το κλείνεις και κάνεις κάτι άλλο.
    Το χειρότερο είναι ότι δεν μπορείς και να συζητήσεις μαζί τους...θα σηκώσουν τα μανίκια να σε δείρουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον έχεις ξεχάσεις τι δουλειά έκαναν οι πρόγονοί σου ΑΓΡΟΤΕΣ οι ΚΤΗΝΟΤΡΌΦΟΙ ήταν εκείνα τα χρόνια Εκτός αν γεννήθηκες σε ξερό νησί και ήταν λοστρομος

      Διαγραφή
    2. αγρότες θεωρούνται μόνο αυτοί που σπούδασαν και το κάνουν σαν επάγγελμα...όχι αυτοί που το κάνουν επειδή ήταν κακοί μαθητές...

      Διαγραφή
  2. επειδή καταγόμαστε από αγροτικές οικογένειες δεν θα εξελιχθούμε? και ο άνθρωπος στα δένδρα ζούσε ,εκει θα μείνουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δε συμφωνώ να γυρίσουμε πίσω αλλά να μην τους κοροϊδεύουν Την προηγούμενη εβδομάδα που έκαναν πορεία στη Έδεσσα ορισμένοι ενοχλήθηκαν από τη φασαρία και τους χαρακτήρισαν προτογονους Ποιοι οι καταστηματάρχες που περιμένουν τους πελάτες στη ν εξώπορτα Τώρα που έχει ξεκινήσει το ηλεκτρονικό εμπόριο θα γελάσω Οι αγρότες δεν πρόκειται να πεινάσουν ούτε και τα παιδία τους

      Διαγραφή
    2. Να σέβεσαι για να σε σέβονται, δεν μπορεί από τα λύκεια στην είσοδο της πόλης μέχρι την νομαρχία να βαράς τις κόρνες! τα παιδιά στις τάξεις τι σε έφταιξαν, οι γέροι στην κλινική τι ; τα παιδάκια στα σπίτια οι άρρωστοι κτλπ το πρωτόγονος το είπες εσύ εδώ τους έλεγαν χειρότερα.

      Διαγραφή
    3. Τα παιδάκια μέσα στις τάξεις και ηλικιωμένοι στις κλινικές κοιμούνται ανενόχλητο Τώρα που συσωρευοναι όλα θα δούμε Ποιοι ενοχλουνται

      Διαγραφή
    4. 3:53 μ.μ. ηρεμιστικά και τσίπουρο μαζί έχεις πρόβλημα! πατινάρεις, διάβασε τι έγραψες

      Διαγραφή
  3. Ξαναψηφίσουμε τσακρη κοροιδα,αφτιά θα τραβάτε κοροιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά είναι τα κουπόνια και τα δελτία του Σταμενιτη

      Διαγραφή
    2. Τα μνημόνια ακόμα καλύτερα τα Κάπιταλ χίλιες καλύτερα,ανάψτε και κάνα φουγάρο τώρα κοροιδα ε κοροιδα.αιντε να χντραβιτσκα κοροιδα

      Διαγραφή
  4. Ξέρεις πόσους κακούς μαθητές έχει σε άλλες δουλειες;πολλούς.οποτε το παραμυθακι ότι ο αγράμματος γίνεται αγροτης ας το ξεχάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο σχολείο όλοι τα βλέπαμε: κι ο δάσκαλος ακόμα λεει : ‘’διαβάστε μην καταντήσετε στα χωράφια να δουλευετε’

      Διαγραφή
  5. MΠPABO ΣYNTPOΦOI THN TPITH OΛOI ΣTHN ΦIΛΩTEIA. ΔEN MOY APEΣEI TO " NA MAΣ ΞEKΛHPIΣOYN" XAΘHKAN OI ΛEΞEIΣ TOY EΛΛHNIKOY ΛEΞIΛOΓIOY; ΓIAYTO ΣAΣ EXΩ ΠEI TOΣEΣ ΦOPEΣ KAΛEΣTE TON ΛAKH NA TON ΣYMBOΛEYTEITE, NA EΛEΓΞEI TO KEIMENO , NA TO ΔIOPΘΩΣEI. TI ΘA ΠEI ΠOPIΣMATA 7-9 MHNEΣ OTAN OI AΛΛOI MAΣ TA ΣTEΛNANE ΣTOYΣ 18 MHNEΣ KAI TA ΛEΦTA ΣE TPEIΣ ΔOΣEIΣ KΛΠ. NA ΓIATI EΠIMENΩ NA KAΛEΣTE TON ΛAKH. AYTOΣ ΞEPEI KAΛYTEPA AΠO TON KAΘENA NA ΣYNTAΞEI TO ΠΛAIΣIO TΩN ΔIEKΔIKHΣEΩN.KAI TO KYPIOTEPO ΩPAIEΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ ΠOY ΔEIXNOYN TO ΣTIΓMA TOY ΠPOBΛHMATOΣ. EIΔATE ΠΩΣ ΠETYXE THN AΠOZHMIΩΣH TΩN ΣΠAPAΓΓIΩN. EKEINH H ΦΩTOΓPAΦIA MΠPOΣTA ΣTA ΣΠAPAΓΓIA HTAN KATAΛYTIKH. EIMAI ΣIΓOYPH ΠΩΣ EXEI ΦΩTOΓPAΦIEΣ KAI ME TIΣ BPOXOΠTΩΣEIΣ NA ΔEIXNEI TA POΔAKINA ΣTPΩMA KAI AYTON MEΣA ΣTA NEPA. KAΛEΣTE TON ΛAKH ΣAΣ ΠAPAKAΛΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. BAΣIΛIKOYΛA MAΣ TA ΠPHΞEΣ ME TIΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ TOY ΛAKH. OKEY ΣTHN ΦΩTOΓPAΦHΣH ΠPΩTOΣ. EMΠA ΣTO BINTEO ME THN ΣYNANTHΣH XΘEΣ ΠOY EIXE ME TO MΠΛOKO NYXTA ME EΛAXIΣTOYΣ AΓPOTEΣ. TON ΛYΠHΘHKA .KAI KYPIΩΣ ΔEN HΞEPE. TO ΣHMANTIKOTEPO HTAN ΠOY EIΠE OTI ΔEN YΠAPXEI NTEMINIMIΣ ENΩ ΠPIN ΛIΓEΣ MEPEΣ EΛEΓE ΘA TO ΠAPOYME. KAI TO KYPIOTEPO EIΠE OTI ΔEN ΘA ΠAPOYME TA 72 EYPΩ ΓIA THN OYKPANIA. ENΩ ANTIΘETA EΛEΓE OTI ΘA TA ΠAPOYME . YΠAPXEI BINTEO ΣE KANAΛI ΠOY TO ΛEEI OTI ΘA TA ΠAPOYME TA 72 EYPΩ. H EMΦANIΣH TOY HTAN ΠOΛY ΛIΓH. KPIMA.
    TA AKOYΣEΣ BAΣIΛIKOYΛA. KAI MHN ΞANAMIΛHΣEIΣ ΓIA ΛAKHΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 25 χρόνια κυβερνήσεις νέας δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.