Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Υψηλού κύρους εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την δημοκρατία και την άμυνα (βίντεο)



Μια πολύ σημαντική εκδήλωση με εξαιρετικούς και καταξιωμένους ομιλητές και θέμα "Άμυνα και Δημοκρατία", διοργάνωσαν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέλλας και η Οργάνωση Μελών Αλμωπίας την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, τις 6.00 το απόγευμα, στο -κατάμεστο από κόσμο- Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας. 
Στην υψηλού κύρους εκδήλωση που συντόνισε ο έμπειρος δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος (στρατιωτικός συντάκτης της Real News και επικεφαλής του Militaire.gr) και χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της ΟΜ Αλμωπίας Μπάμπης Παυλίδης και ο συντονιστής της ΝΕ Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Σγορούδης, οι ξεχωριστοί ομιλητές αναφέρθηκαν στα άκρως επίκαιρα θέματα της δημοκρατίας, της εθνικής άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις. 

Οι ομιλητές
Ειδικότερα: 
Ο Ναύαρχος ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και τ. Υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ανέπτυξε το θέμα «Ποια εθνική πολιτική εν μέσω πολέμου στην Ευρώπη». Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία τόνισε ότι "η Ελλάδα καλείται να προσαρμοστεί σε έναν πόλεμο στο έδαφος της Ευρώπης, οι επιπτώσεις του οποίου είναι πολύ σοβαρές και ευρύτατες". 
Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Χριστοδούλου, επίσης επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μίλησε για τον «Πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στα Βαλκάνια», επισημαίνοντας ότι "τα συμφέροντα σε έναν πόλεμο ποτέ δεν είναι εθνικά αλλά μόνο οικονομικά". Μιλώντας για την Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε ότι έφερε θετικές αλλαγές σε δυσμενείς για την χώρα μας θέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για την χώρα μας και για την προστασία των βόρειων συνόρων μας το πιο ευαίσθητο σημείο μας είναι οι μειονότητες". Για αυτό σύμφωνα με τον κ. Χριστοδούλου χρειάζεται βούληση και στρατηγική σκέψη, καθώς τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο προεκλογικής προπαγάνδας. 
Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης μίλησε για το θέμα «Ελλάδα και Τουρκικός Αναθεωρητισμός», επισημαίνοντας ότι η Τουρκία έχει βλέψεις και θέλει να υπερβεί το εμπόδιο της Ελλάδας. "Θέλει την Φινλανδοποίηση της χώρας μας, θέλει δηλαδή να επιβληθεί της Ελλάδας, όχι με πόλεμο αλλά με απειλές, εκβιασμούς", τόνισε. 
Η βουλευτής Πέλλας και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρθηκε στην «ηθικο-πολιτική νομιμότητα της Άμυνας». Όπως είπε στην άμυνα δεν χωρά μικροπολιτική, χρειάζεται εθνικό σχέδιο για τις ένοπλες δυνάμεις μας, οι οποίες, όπως σημείωσε "δεν πρέπει να αποτελούν άλλοθι για την εγκατάλειψη της νεολαίας μας". "Πάνω από 600.000 νέοι μας βρίσκονται εκτός συνόρων", υπογράμμισε προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα επιστροφής και απασχόλησής τους στη χώρα μας. "Η ελληνική Πολιτεία πρέπει να  προσέξει το τρίπτυχο άμυνα- κοινωνική ευστάθεια- δημογραφική συρρίκνωση", κατέληξε η κ. Τζάκρη.
Τέλος, ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βαγγέλης Καλπαδάκης, αναφέρθηκε στην "Ελλάδα 2023" και στην "ανάγκη για ενεργειακή πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική στην εποχή των πολυκρίσεων". "Χρειάζεται μια ευρύτερη στρατηγική για τα διακυβεύματα της εποχής η οποία δεν είναι μεταψυχροπολεμική. Χρειάζεται μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική με συγκεκριμένη στρατηγική για τα εξωτερικά θέματα", είπε.





 







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Άραγε ο απλός κόσμος κατάλαβε ότι και υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί μπορεί να εγκρίνουν τη συμφωνία των Πρεσπών ή προτιμούν τις απόψεις του καφενείου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύτηκε από όλο το νομό άραγε πόσοι από αυτούς υπηρέτησαν; τελικά βρήκαν αν η θάλασσα έχει σύνορα;και πως θα γινει να το ρισκάρουμε με τους Τουρκους; και ποιο νησί επιτρέπεται να το χάσουμε από τους Τουρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κούνια που σε κούναγε! Όλοι υπηρετήσαμε τη θητεία μας! Τα σύνορα στο Αιγαίο έγιναν σουρωτήρι με τον Κούλη! Και με Κυριάκο Μητσοτάκη που παρακολουθεί ως ύποπτο προδοσίας τον ΓΕΕΘΑ όλα είναι δυνατά, μέχρι και να πουλήσει τα αρχαία μας ...

      Διαγραφή
  3. όλο το Πασοκ ήταν φίλε και προφανώς κανείς δεν είχε τις γνώσεις των ομιλητών.Πάρτο πάλι ξανά 9:27.Δεν ήσουν παρόν και είπες κοτσάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποία ήταν η κοτσάνα οτι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα η και αν χάσουμε κάνα νησί δεν τρεχει τίποτα η ότι θα το ρισκάρουν με την Τουρκία!!!βγάλε τα κομματικά γυαλιά έχει πάθει στραβισμό άμυνα και ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε μαζί είναι σαν να κάνουν ομιλία οι παπάδες για τ ποδόσφαιρο!

      Διαγραφή
    2. Τα περισσότερα λαμογια του ΠΑΣΟΚ έφυγαν προς το συριζα κάνατε και ένα καλό

      Διαγραφή
  4. ολη η αφρόκρεμα της περιοχής ήταν παρούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πτέραρχος ε.α. Χρήστος Χριστοδούλου, επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μίλησε για τον «Πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του στα Βαλκάνια», επισημαίνοντας ότι "τα συμφέροντα σε έναν πόλεμο ποτέ δεν είναι εθνικά αλλά μόνο οικονομικά" !!!
    Τι άλλο να εξηγήσεις στον Παύλο απ το Νεοχώρι ? Το θέμα είναι να το καταλάβεις τεμέτερον !!! Πάμε και λίγο παρακάτω....γυρίζουμε σελίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εσύ το πρόβατο πήγες για το ότι η ομιλία έγινε από ένα κόμμα που η σχέση του με την άμυνα της πατρίδας μας είναι μηδαμινή

      Διαγραφή
    2. Η προτελευταία φορά που καταλύθηκε η κυριαρχία ελληνικής επικράτειας, ήταν το 1973 όταν την επιμέλεια των συνόρων του ελληνισμού είχε η πατριωτική και εθνοσωτήριος "επαναστατική" κυβέρνηση των συνταγματαρχών. Η τελευταία ήταν το 1996 όταν την επιμέλεια είχε το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη.
      Τα υπόλοιπα είναι μπουρδολογίες των απογόνων των δωσιλόγων και μαυραγοριτών, που έχουν απογυμνώσει την ελληνική αμυντική βιομηχανία πλιατσικολογώντας και πλουτίζοντας.

      Διαγραφή
    3. 3:04 μ.μ. αν είχες @@ θα τα έλεγες αυτά προχθές στους ''γιαλαντζί πατριώτες- όπου φυσά ο άνεμος'' αλλά το βούλωσες και τώρα για αντίδραση τα γράφεις εδώ είπαμε οτι σχέση έχει η νδ με τον Μαο άλλη τόση έχετε εσείς με την άμυνα

      Διαγραφή
  6. Όλη η νεολαία μαζεύτηκε πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο επί τοις εκατό από αυτούς έχει πάει στο στρατό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε 4:47 πόσο ηλίθιο κατασκεύασμα μπορεί να είσαι και γράφεις τη μια μαλακια πίσω απ'την άλλη;

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.