Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ντίσελντορφ: Πόντιοι τρίτης και τέταρτης γενιάς αναβιώνουν τους ''Μωμόγερους''


Στην καρδιά της κεντρικής Ευρώπης, στην πρωτεύουσα του Κρατιδίου της Ρηνανίας Βεστφαλίας, ποντιακοί σύλλογοι, δίνουν ραντεβού στο κέντρο της παλιάς πόλης (Alsttadt)  του Ντίσελντορφ, σήμερα Κυριακή 8 Ιανουαρίου, για να αναβιώσουν το πανάρχαιο λαϊκό δρώμενο των «Μωμόγερων».

Ο θίασος, απαρτίζεται από παιδιά της ομογένειας, τρίτης και τέταρτης ήδη γενιάς, που, με ζήλο και αγάπη ,ταυτίζονται με τον πολιτισμό και τον κρατούν ζωντανό.

Όπως είπε ο δήμαρχος, Γιόσεφ Χίνγκελ, “Εδώ, στο Ντίσελντορφ, έχουμε μία τεράστια Ελληνική Κοινότητα. Καλωσορίζουμε τη Νέα Χρονιά, μπροστά στην Πλατεία Δημαρχείου, με το δικό σας δρώμενο, για να γιορτάσουμε από κοινού.  Σας ευχαριστώ από καρδιάς που θα αναβιώσουν μπροστά στο Δημαρχείο του Ντίσελντορφ”.

Ελληνόπαιδες τρίτης και τέταρτης ήδη γενιάς, θα ενδυθούν τις παραδόσεις των Τραντέλληνων, σ’ ένα ευγονικό έθιμο του Δωδεκαημέρου, (οι 12 χορευτές συμβολίζουν τους αντίστοιχους μήνες του έτους) που ήδη απ’ το 2016 είναι ενταγμένο στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco, με ρίζες απ’ τα  Λιβερά της Τραπεζούντας.
Αυτή είναι η τρίτη φορά, με μία παύση δύο ετών λόγω covid, και θα συνεχίσει να αναβιώνει κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.