Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εργατικά ατυχήματα: Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το θέμα ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ


Συνεδρίασε την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, μια ημέρα μετά την 24ώρη Πανελλαδική Απεργιακή Κινητοποίηση, το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με κεντρικό αίτημα τον άμεσο και οριστικό τερματισμό της απαξίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων της.
Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διαπίστωσε ομόφωνα, ότι, ο θάνατος της ανασφάλιστης εργαζόμενης στο Ξυλόκαστρο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ,
ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ
Η μεθοδευμένη πολιτική απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκ μέρους της κυβέρνησης, που απροκάλυπτα στηρίζει η πλειοψηφία των αιρετών, δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Τα λόγια πλέον δεν είναι ικανά να κατευνάσουν την οργή και την αγανάκτηση των εργαζομένων.
Τα επαναλαμβανόμενα Εργατικά Ατυχήματα, σε πολλές περιπτώσεις θανατηφόρα, είναι αποτέλεσμα της γενικότερης απαξίωσης του συνόλου των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαξίωση που «οδηγεί» σκοπίμως με κάθε τρόπο τους Αιρετούς σε γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, που όπως πολλές φορές έχουμε καταγγείλει, είναι πηγή συναλλαγών, διαφθοράς, ακόμη και διακίνησης «μαύρου χρήματος» για όσους όψιμα πέφτουν από τα σύννεφα!!!
Σε αυτό το πλαίσιο, το Γενικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2023 ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε:
1. Ζητά άμεσα να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των Μελών, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), παρουσία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Οι Αιρετοί θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες. Δεν είναι δυνατόν να σιωπούν απέναντι σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιβάλλεται να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να συμβάλλουν θετικά ώστε να δοθεί άμεσα λύση στην απογοητευτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Να πάρουν άμεσα θέση για τα επικίνδυνα φαινόμενα ανομίας και ασυδοσίας μεγάλης μερίδας Δημάρχων.
2. Ζητά, από τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να ενημερώσουν εγγράφως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εφαρμογή των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, για την επικινδυνότητα υποδομών και μηχανολογικού εξοπλισμού, την ύπαρξη ή μη  Ιατρού Εργασίας και Τεχνικού Ασφαλείας, την απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) κ.λπ.
3. Μετά τις συναντήσεις με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, (δέσμευση που δόθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδία την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης) αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ώστε αφού εκτιμήσει τα αποτελέσματα των συναντήσεων, να αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων (Πανελλαδική Σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων (Δ.Σ.), Ενημερωτικές Συγκεντρώσεις, Γενικές Συνελεύσεις, προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.