Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Λάκης Βασιλειάδης στα μπλόκα των αγροτών στην Πέλλα (φωτο)



Εδώ και μερικές μέρες παραγωγοί από την Πέλλα έχουν συγκεντρωθεί σε μπλόκα ζητώντας στήριξη από την Πολιτεία σε μια δύσκολη χρονιά για τον πρωτογενή τομέα. Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πήγε στα μπλόκα, να ακούσει τα αιτήματά τους και να συνομιλήσει μαζί τους με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Στο Μαυροβούνι, στο Μεσημέρι και στο Πλεύρωμα οι αγρότες του παρουσίασαν τα προβλήματα που δεν είναι άλλα από το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές και τις δυσκολίες διάθεσης των προϊόντων.

Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης προσπάθησε να εξηγήσει τη μεθοδολογία που ακολουθείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τη σημασία να είναι όλες οι παρεμβάσεις δίκαιες, βάσει στοιχείων και πάντα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων. Άλλωστε η βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει την απώλεια εισοδήματος των αγροτών έχει αποδειχθεί.

Όπως είπε και στους παραγωγούς, σύντομα ο Υπουργός, κ. Γ. Γεωργαντάς θα ανακοινώσει επίσημα τα επόμενα προϊόντα που θα ενισχυθούν, και οι υπηρεσίες θα εξειδικεύσουν τις ποικιλίες, βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεγεί από πιστοποιημένους φορείς του κράτους, όπως ο ΕΛΓΑ και οι ΔΑΟΚ. Ήδη έχουν ανακοινωθεί ενισχύσεις σε ροδάκινα, μήλα, κάστανα, σπαράγγια στην Αλμωπία και αναμένεται η διευκρίνιση των ποικιλιών. Στο μπλόκο Μεσημερίου αναφέρθηκε το ενδεχόμενο στήριξης και των κερασιών, για τα οποία ήδη συλλέγονται στοιχεία, ενώ εξετάζονται επίσης δαμάσκηνα, αχλάδια εμπορικά, λωτοί κ.α.

Σε κάθε περίπτωση, κατά την παρέμβαση αυτή του Λάκη Βασιλειάδη συμφωνήθηκε πως ο διάλογος, η συμμετοχή των παραγωγών στις αποφάσεις και η θεσμική τήρηση των προβλεπόμενων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας αποτελούν τη βάση των όποιων αιτημάτων, τα οποία και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην Κυβέρνηση.

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. PE ΔEN ΞEPΩ AΠO TEXNIKA .
    AΣ BAΛEI KAΠOIOΣ TO BINTEO ΠOY EΛEΓE ΣTO MAYPOBOYNI ΔEIΛA ΔEIΛA OTI ΔEN YΠAPXOYN NTEMINIMOYΣ ΓIA TA POΔAKINA.
    KAI ΔEN MΠOPOYN NA ΔOΘOYN TA 72 EYPΩ .K
    AI AΠO THN AΛΛH TO AΛΛO BINTEO ΠOY EΛEΓE ΠPIN ENA MHNA OTI ΘA ΠAPOYME TA NTEMINIMOYΣ KAI TA 72.
    H AΠOΛYTH NTPOΠH. KANENAΣ ΣYNAΔEΛΦOΣ OΠOIOΣ ΞEPEI AΣ TA ANEBAΣEI.
    ΓIATI O ΛAKHΣ NOMIZEI OTI EIMAΣTE KAΦPOI EMEIΣ OI AΓPOTEΣ.
    ΘA ΦAEI MAYPO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί όλοι μασ δουλεύουν πάρτε το χαμπάρι.μονοι μασ μπορούμε αν το καταλάβουμε μόνον τότε θα λυτρωθουμε.εχουμε δυναμη πρέπει να τους απομονώσουμε ολουσ τα κομματοσκυλα.να τους διώξουμε.στο κάτω κάτω πληρώνουμε
    Αυτοί τα περνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθρεφτάκια προσπάθησε να …χαρίσει στους αγρότες ο Βασιλειαδης .Πρώτα απ όλα δεν ήταν ανήμερος για τα αιτήματα που διεκδικούν οι αγρότες . Στην συνέχεια ανέφερε ότι συλλέγονται ακόμα στοιχεία για την ζημιά που υπέστησαν οι παραγωγοί ώστε να γίνει το σχετικό αίτημα προς την ΕΕ ,αλλά κατά τα αλλά οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν μέσα στον Φλεβάρη . Το μόνο που ξεκαθάρισε είναι ότι deminimis ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!
    Για κόστος παραγωγής ( φάρμακα ,λιπάσματα,ενέργεια ,καύσιμα,φορολογία,ακρίβεια ,εργατικά χέρια ,τιμές ,διαφορά τιμής στο ράφι με το χωράφι κλπ)κουβέντα!!
    Λοιπόν τίποτα δεν χαρίζεται αν δεν το διεκδικήσουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ροδακινα κ κερασια αν δεν δωσουν λεφτα δν βγενουν αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσα χρόνια έχουμε κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας ? 1974-1981 =7 χρόνια ! 1990-93=3χρόνια.2004-2009=5 χρόνια Καραμανλής.2012 =Αντώνης Σαμαράς.2019-2023=4 ΧΡΌΝΙΑ .Σύνολο:20 χρόνια Νέα Δημοκρατία.Αυτό λένε τα νούμερα....Αυτό είναι το κράτος.Και 20 χρόνια ΠΑΣΟΚ...Τι μας συμφέρει να λέμε ? για όλα φταίνε οι άλλοι! Όχι εμεις...? Ποιοί ειναι οι άλλοι ? ο συριζα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα κοντά στα βάσανα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λάκης εδώ Λάκης εκεί λακιμαγκεψε και αυτός ψέμα ψέμα ψέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νέος και άπειρος. Ελπίζω να το καταλάβατε όσοι τον ψηφίσατε. Οι άλλοι δύο πιάνουν πουλιά στον αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.