Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σχεδιάζουν φτηνό αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία πριν τις εκλογέςΞεκίνησε πάλι η συζήτηση για επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου αλλά στο τραπέζι των συζητήσεων έχει μπει και άλλο σενάριο που εκτιμάται ότι θα το δουν πιο θετικά οι αγρότες. 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, έχει επεξεργαστεί σχέδιο για φτηνό αγροτικό πετρέλαιο στην αντλία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα γιατί έτσι θα μειωθούν οι αντιδράσεις από την ενεργειακή κρίση.
Το φτηνό πετρέλαιο θα χορηγηθεί με βάση τα στοιχεία του ΟΣΔΕ. Γεωργοί και κτηνοτρόφοι θα μπορούν να αγοράζουν το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν στα μηχανήματά τους με έκπτωση από το πρατήριο καυσίμων.
Στο σχετικό ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στο παράδειγμα της Κύπρου που διαθέτει φτηνό πετρέλαιο στους αγρότες. Το θέμα είχε συζητηθεί και κατά την επίσκεψη που είχε κάνει ο υπουργός κ. Γεωργαντάς στην Κύπρο.
Θυμίζουμε ότι στην Κύπρο οι παραγωγοί λόγω των αυξημένων τιμών του πετρελαίου είχαν μεγάλο κόστος και κατάφεραν να πείσουν την κυβέρνησή τους να τους δώσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν φτηνότερο αγροτικό πετρέλαιο. Αγρότες που έχουν στην κατοχή τους αγροτικά μηχανήματα (τρακτέρ, γεννήτριες κ.α.) τα οποία χρησιμοποιούν αγροτικό πετρέλαιο κάνουν μια αίτηση για να γίνουν δικαιούχοι φτηνότερου αγροτικού πετρελαίου.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.