Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου για το νοσοκομείο Έδεσσας (βίντεο)



Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!

Πληθαίνουν ολοένα οι διαμαρτυρίες συμπολιτών μας για τη λειτουργία του νοσοκομείου της Έδεσσας καθώς η υποβάθμιση του έχει πλέον άμεση επίπτωση στη ζωή όλων μας.
Τα αποτελέσματα δεν πρέπει να προκαλούν έκπληξη σε κανέναν αφού η πορεία αυτή είναι προδιαγεγραμμένη τα τελευταία χρόνια  ιδιαίτερα από την έναρξη της πανδημίας και έπειτα.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που απέμεινε δεν επαρκεί, το φιλότιμο και η ευσυνειδησία δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις αριθμητικές απώλειες και σύντομα θα έχουμε αποχωρήσεις που θα οδηγήσουν στην πλήρη απαξίωση και στο τελικό λουκέτο.
 Άλλωστε το σενάριο αυτό στην χώρα μας το έχουμε δει πολλές φορές να διαδραματίζεται!
Στο μείζον ζήτημα της δημόσιας υγείας όμως είναι αναγκαίο να αποτραπεί με κάθε τρόπο!
Γι αυτόν το λόγο:
Α)  Ζητήσαμε, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου 2020, τη ψήφιση κειμένου διαμαρτυρίας για την κατάσταση του νοσοκομείου τη στιγμή που χάναμε μαζικά συνανθρώπους μας από τον COVID19 το οποίο αρνήθηκαν οι παρατάξεις του κ. Γιάννου και του κ. Ρυσάφη.
 Β)  Ζητήσαμε τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου (20 /11/21) για το κλείσιμο της Μ.Ε.Θ. όπου προτείναμε:
1.Συνολική παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου.
2.Δήλωση στήριξης με αποδοχή των αιτημάτων των νοσοκομειακών ιατρών καθώς και σύσσωμη συμμετοχή στις ενέργειες τους.
3.Δυναμικές κινητοποιήσεις στις οποίες θα πρωτοστατούσε ο Δήμαρχος της πόλης με παράλληλο κλείσιμο των καταστημάτων της περιοχής και κάθε άλλης δραστηριότητας.
4.Επιδότηση καταλύματος και σίτισης στους νεοεισερχόμενους νοσοκομειακούς ιατρούς με βάση το αρθρ26 του Ν4807/21 που αφορά σε ορεινούς ή νησιωτικούς Δήμους με πληθυσμό κάτω των 30.000!
Οι προτάσεις αυτές (πλην της τελευταίας η οποία εγκρίθηκε στο Δ.Σ. Απριλίου 2022 ομόφωνα) απορρίφθηκαν από το σύνολο των παρατάξεων και των ανεξάρτητων συμβούλων πλην του κ. Τσιτσάγκα.
Οι ενέργειες αυτές είναι ένα μέρος μόνο των πρωτοβουλιών που αναλάβαμε! 
Σήμερα καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Εργατικού κέντρου, των υπαλλήλων  της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, παραγωγικών φορέων του Δήμου και ιστορικών συλλόγων της περιοχής!
Θα είμαστε δίπλα τους με οποιονδήποτε τρόπο!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.