Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ασφυκτιά η ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης – Οκτώ κλίνες για όλη τη βόρεια Ελλάδα



Ασφυκτιά η ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, υπό το βάρος των αυξημένων ιώσεων. Με μόλις οκτώ κλίνες, γιατροί και νοσηλευτές παλεύουν για να αντιμετωπίσουν περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και τη Λάρισα.
Το τελευταίο διάστημα παιδιά από τη Βόρεια Ελλάδα αναγκάζονται να διακομισθούν αεροπορικώς στην Αθήνα, προκειμένου να νοσηλευτούν σε κλίνες ΜΕΘ Παίδων, ενώ σε κάποιες – ελάχιστες περιπτώσεις – οι γιατροί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν και κλίνες ΜΕΘ ενηλίκων σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας

Συνολικά, σ΄ ολόκληρη των χώρα λειτουργούν 55 κλίνες ΜΕΘ Παίδων.

Στην Αττική: 32 κλίνες, στη Θεσσαλονίκη: 8 κλίνες και 2 κλίνες ΜΕΘ Covid.

Στην Πάτρα: 5 κλίνες και 2 κλίνες ΜΕΘ Covid και στην Κρήτη: 5 κλίνες ΜΕΘ Παίδων και 1 κλίνη ΜΕΘ Covid.

Στη Βόρεια Ελλάδα ανάσα ανακούφισης αναμένεται να δώσει το πανεπιστημιακό παιδιατρικό νοσοκομείο, που θα κατασκευαστεί στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Το επόμενο βήμα είναι η αύξηση γιατρών, που θα πάρουν εξειδίκευση παιδοεντατικολογίας, προκειμένου να εξοπλιστούν τα νοσοκομεία και οι κλίνες, που θα προστεθούν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.