Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση του Ιγν. Καραπαναγιώτη στην εκδήλωση ''Άμυνα και Δημοκρατία'': ''Πήραν τα τανκς από τα νησιά του Αιγαίου και δεν τα αντικατέστησαν ακόμα!''Του Ιγνάτη Καραπαναγιώτη
Ήμουν στην εξαιρετική και μαζική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ της 9ης Ιανουαρίου 2023 για την Άμυνα και την Δημοκρατία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι ερωτήσεις του κοινού και φυσικά οι απαντήσεις των ομιλητών. Η δική μου ερώτηση αφορούσε την μεταφορά πυροβόλων τανκς από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στην Ουκρανία, τα οποία δεν αντικαταστάθηκαν όπως έλεγαν οι κυβερνώντες. Απάντησαν ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης πρώην Υπουργός Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο κ. Βαγγέλης Καλπαδάκης Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και ο δημοσιογράφος κ. Πάρις Καρβουνόπουλος (οι απαντήσεις διάρκειας 10 λεπτών θα μπορούσε να ήταν μια ξεχωριστή ομιλία). 
Επειδή τα πράγματα δεν είναι όπως μας τα παρουσιάζουν στα συστημικά ΜΜΕ δείτε τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις, που βγάζουν ειδήσεις ...

Ερώτηση Ιγνάτη Καραπαναγιώτη
Ο Ερντογάν είναι γνωστό ότι επιθυμεί την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Ήδη η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φρόντισε να στείλει στην Ουκρανία εκτός από τα καλάσνικοφ (ελαφρό οπλισμό) και τανκς με πυροβόλα από τα νησιά, που ήταν απαραίτητα απ΄ ό,τι διαβάζουμε, για την άμυνα των νησιών μας.
Μάλιστα αυτά τα τανκς κυκλοφορούν στην Ουκρανία με το εθνόσημό μας – την Ελληνική σημαία - προκαλώντας την μήνιν των Ρώσων.
Ήθελα να ρωτήσω: Αντικαταστάθηκαν αυτά τα τανκς από τα γερμανικά που θα ερχόντουσαν - γιατί έτσι διαβάσαμε – και πόσες αλήθειες ή ψέματα κρύβονται σ΄ αυτές τις ειδήσεις, που διαβάσαμε και οδηγούν στην, επί της ουσίας, αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας; Ευχαριστώ.   
Απάντηση του Ευάγγελου Αποστολάκη (Ναύαρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τ. Υπουργός Άμυνας): "Εγώ δεν συμφωνώ με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία. Όμως δυστυχώς έχει σταλεί και μάλιστα παραπάνω απ΄ ό,τι φανταζόμαστε. Το να παίρνεις κάποια υλικά – και μάλιστα χρήσιμα – από κάποιο χώρο και να μεταφέρεις κάπου αλλού και να μην τα αντικαθιστάς με ίδιας δυνατότητας οπλικά συστήματα, είναι μείωση των αμυντικών δυνατοτήτων , μείωση της άμυνας των νησιών. Τώρα αν αυτό, κατά την ευρεία έννοια, το εντάξουμε στην «αποστρατιωτικοποίηση» που ζητάνε οι Τούρκοι κατά κάποια έννοια μπορεί να το πει κανείς.
Η συμφωνία έτσι όπως είχαμε καταλάβει, ήταν να φύγουν (από τα νησιά) 40 τανκ τύπου ΒΜΡ-1, που είναι τα παλιά ρωσικά και να πάρουμε 40 γερμανικά τύπου Marder.
Τα πράγματα αλλάξανε λίγο. Εμείς έχουμε στείλει μια ποσότητα στην Ουκρανία, (αυτά είναι από πληροφορίες που έχω). Έχει έρθει μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα από τη Γερμανία, αλλά επειδή η Γερμανία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα νεότερης κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αναγκάστηκε κάποια που είχε παροπλίσει να τα κρατήσει οπότε συν ότι αποφασίστηκε να στείλει κατευθείαν στην Ουκρανία άρματα μάχης τύπου Marder. Με αποτέλεσμα αυτό που είχε συμφωνηθεί μ΄ εμάς δηλ. να δώσουμε 40 άρματα μάχης- τανκ τύπου ΒΜΡ-1,  και να πάρουμε 40 άρματα μάχης τύπου  Marder, αρχικά μπορεί να γίνει. Αλλά θα καθυστερήσει και δεν θα φτάσουμε ποτέ στον αριθμό 100 που είχαμε αρχικά.
Εκείνο που παραμένει σαν ερώτημα (και βέβαια σας το απάντησα): Είναι αυτό που έγινε «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών ή έχει ξεκινήσει κατά κάποιο τρόπο; Ή κινούμαστε στα πλαίσια στο να δώσουμε κάποια απάντηση στους Τούρκους ότι «ναι το καταλαβαίνουμε (το αίτημά τους) και πάμε προς αποστρατιωτικοποίηση των νησιών»;
Νομίζω ότι είναι πολύ βαρύ να το δούμε έτσι. Δε νομίζω ότι καμιά κυβέρνηση και κανένας αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να κινηθεί σ΄ αυτή την κατεύθυνση.
Γίνεται προσπάθεια να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί στα νησιά. Έχουν πάει κάποια υλικά – αλλά δεν είναι ιδίων δυνατοτήτων. Είναι πιο καινούρια αλλά δεν είναι το ίδιο ισχυρά μ΄ αυτά που έφυγαν."

Απάντηση του Βαγγέλη Καλπαδάκη, (Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα)
"Επειδή η συζήτηση είναι «Δημοκρατία και Άμυνα». Το θέμα το απάντησε ο αρχηγός. Σας θυμίζω την συζήτηση γύρω απ΄ αυτό το θέμα. Ασφαλώς αναδείχθηκε και καλύφθηκε και από την ιστοσελίδα Militaire.gr, αναλύθηκε σε μεγάλο βαθμό. Σας θυμίζω την συζήτηση όταν αυτό το θέμα μπήκε στη Βουλή. Και όταν ο Τομεάρχης Ευρωπαϊκών Θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς έκανε ερωτήσεις (στη Βουλή) γι αυτό το ζήτημα επικαλούμενος ένα άρθρο. Τον είπαν προδότη, έγινε επίθεση από τα social media εναντίον του για μέρες στοχοποιώντας τον ίδιο και ευρύτερα τον ΣΥΡΙΖΑ! Για μια συζήτηση, η οποία ήταν απολύτως λογικό και εύλογο να γίνει, η οποία αφορούσε την άμυνα της Χώρας και που δεν τέθηκε με τρόπο ούτε επιθετικό, ούτε με λογική να αποκαλυφθούν πράγματα στην Τουρκία.
Την ίδια στιγμή, λίγες μέρες μετά, στις 26 Οκτωβρίου 2022 ο Γερμανός καγκελάριος  Όλαφ Σολτς έρχεται στην Ελλάδα (Αθήνα), και δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου σχολιάζει και λέει ότι αυτή η συμφωνία έχει γίνει  και ενημερώνει την ελληνική κοινή γνώμη ότι τα τανκ (άρματα μάχης)   τύπου  Marder … είναι στον Έβρο. Ο Γερμανός καγκελάριος (το είπε αυτό) την στιγμή που λίγες μέρες πριν – όταν η συζήτηση αυτή είχε ανοίξει ο Γιάννης Μπουρνούς ήταν … προδότης! Αυτές οι συνθήκες συζήτησης γύρω από τα θέματα άμυνας είναι προβληματικές για την Δημοκρατία."
Ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, στρατιωτικός συντάκτης της Real News, επικεφαλής του Militaire.gr συμπλήρωσε απαντώντας στην ερώτησή μου:
"Να πω δυο λόγια γι αυτό. Για την παράνοια σ΄ αυτή τη Χώρα!
Είναι μια επικίνδυνη αντίφαση με την οποία αντιμετωπίζει τα γεγονότα η κυβέρνηση.
Κατ΄ αρχάς δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κύριο (Καραπαναγιώτη Ιγνάτη) που έκανε αυτή την ερώτηση για την καχυποψία του! Από το μυαλό όλων περνάει ότι με αφορμή την Ουκρανία, οπλικά συστήματα και πυρομαχικά έχουν φύγει από τα νησιά – και όχι μόνο από τα νησιά.
Όλοι μας όσοι ασχολούμαστε με το χώρο (των ενόπλων δυνάμεων και της άμυνας) γνωρίζουμε τι περίπου έχουμε στείλει, δεν είναι ασήμαντο. Εγώ δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να βγούμε και να τα πούμε δημόσια όλα αυτά. Εξάλλου υπάρχει και ο Ντογιάκος … Αλλά εκτός απ΄ αυτό, στη Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην έχει κατατεθεί η λίστα του τι έχει σταλεί. Κι έχουν σταλεί πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Όταν λοιπόν λες στον κόσμο από το πρωί ως το βράδυ μέσα από τις τηλεοράσεις ότι θα σου επιτεθεί ο Τούρκος αύριο, είναι τουλάχιστον παράλογο να αποσύρεις έστω και μια σφαίρα από το νησί χωρίς να την αντικαταστήσεις.
Αντικατάσταση των ρωσικών τεθωρακισμένων δεν θα γίνει! Τα όποια  άρματα μάχης τύπου  Marder, 14 τον αριθμό, έχουν πάει στον Έβρο λένε, για να δίνεται η εντύπωση ότι είναι στην πρώτη γραμμή. Στη Ξάνθη είναι τα άρματα μάχης τύπου  Marder, κι εκεί θα παραμείνουν!
Συνεπώς στα νησιά υπάρχει ένα κενό. Σοβαρό; Μη σοβαρό; Δεν έχουμε και κάποιον να μας εξηγήσει!
Δεν είναι δυνατόν να βάζεις φόρους στους φορολογούμενους, να πληρώνουν 14 δις € σε εξοπλισμούς δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια εξοπλιστική ψευδαίσθηση. Αν κάποιος παρακολουθήσει τα δελτία ειδήσεων, τις πρωινές εκπομπές, θα πιστέψει ότι σίγουρα, έχουμε γίνει η απόλυτη στρατιωτική δύναμη στην περιοχή, ότι τα F 35 είναι στο δρόμο κι έρχονται, ότι με τα 10 Ραφάλ μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και δεν χρειαζόμαστε οτιδήποτε άλλο. Κι εν πάση περιπτώσει υπάρχει μια ψευδαίσθηση και δε νομίζω ότι κάνει καλό στην κοινή γνώμη γιατί δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.
Υπάρχει λοιπόν μια αντίφαση η οποία είναι προβληματική: Από τη μια αποσύρουμε όπλα για να τα στείλουμε στην Ουκρανία – όποια κι αν είναι αυτά τα όπλα – και από την άλλη παραγγέλνουμε εξοπλισμούς. 
Κι εδώ τώρα θ΄ ανοίξω μια άλλη μεγάλη κουβέντα, δεν θα μακρηγορήσω.
Επειδή έχουμε ζήσει όλοι μας τι έγινε μετά το 1996. Τι λεφτά πληρώσαμε και τι αγοράσαμε; Καλό θα είναι κάποια στιγμή να ελεγχθεί τι παραγγέλνουμε! Γιατί δεν μπορεί ο ελληνικός στόλος  να πάρει Κορβέτες (πολεμικά πλοία) και η ελληνική αεροπορία να συζητά τα εξοπλιστικά; Και να δίνουμε 2,5 δις στους Γερμανούς για να πάρουμε τα άρματα μάχης Leopard. Είπα ένα παράδειγμα.
Θέλω να πω πως η λογική που έγιναν τα εξοπλιστικά ψώνια, δε νομίζω ότι είχε στην κορυφή τις επιχειρησιακές ανάγκες. Είχε άλλα θέματα  και δεν εννοώ  μίζες ούτε κάτι άλλο… Λίγο εξοπλιστική διπλωματία, λίγο να ικανοποιήσουμε τον Μακρόν, τον έναν, τον άλλον και τελικά δεν ξέρουμε τι έχουμε αγοράσει και πώς θα δουλέψει.
Αυτά ήθελα να πω σε γενικές γραμμές, γιατί είναι παρανοϊκό αυτό που ζούμε και με τους εξοπλισμούς αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίζεται (η κυβέρνηση) το θέμα της  «αποστρατιωτικοποίησης» ή της λεγόμενης αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που ζητούν οι Τούρκοι.
Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι που είπε και ο κ. Φίλης (Κωνσταντίνος Φίλης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων). Ακούγοντας τον Ερντογάν προχθές να δηλώνει ότι αν η Ελλάδα καθίσει καλά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Στο μυαλό όλων μας ήρθε η σκέψη: «Μήπως ήδη ζούμε την Φινλανδοποίηση της Ελλάδος; Απλά ως ερώτημα το θέτω …"

Την απομαγνητοφώνηση έκανε ο Καραπαναγιώτης Ιγνάτης. 
Σημείωση: Σε όρους Ελληνικής πραγματικότητας, ο όρος "Φινλανδοποίηση της Ελλάδος" περιγράφει την εθελούσια υποτακτικότητα της Ελλάδας στις διεκδικήσεις της ισχυρότερης Τουρκίας με σκοπό την αποτροπή κλιμάκωσης εντάσεων. Χρησιμοποιείται στην εσωτερική ανάλυση των Ελληνοτουρκικών ζητημάτων ως φαινόμενο που είτε έχει ήδη εκδηλωθεί είτε η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει την αποτροπή του.
Έτσι, η «Φινλανδοποίηση» επικράτησε ως ένα ακαδημαϊκά αναγνωρισμένο σύνδρομο των διεθνών σχέσεων που εκφράζει τη σχέση άνισων μεταξύ τους γειτονικών δυνάμεων.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

14 comments:

 1. ποιος είναι αυτός ο έξυπνος που μπερδεύει τα ΤΑΝΚΣ με τα ΤΟΜΑ!!!!!!!! αυτά που είχαν στα νησιά ήταν ΤΟΜΑ Τεθωρακισμένο Όχημα Μάχης ονομάζεται ένα είδος στρατιωτικού οχήματος που μεταφέρει προσωπικό στο πεδίο της μάχης και ΤΑΝΚΣ είναι άρμα διαθέτει βαρέα όπλα και ισχυρή θωράκιση σαν αυτά που έχουμε στην ηπειρώτικη χώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κρατήστε την ουσία! "Αντικατάσταση των ρωσικών τεθωρακισμένων που πήραν από τα νησιά για να τα στείλουν στην Ουκρανία, δεν θα γίνει! Τα όποια άρματα μάχης που θα έρχονταν από τη Γερμανία, τύπου Marder, (14 τον αριθμό), έχουν πάει στον Έβρο, για να δίνεται η εντύπωση ότι είναι στην πρώτη γραμμή. Μύθος! Στη Ξάνθη είναι τα άρματα μάχης τύπου Marder, κι εκεί θα παραμείνουν! Όλα στο βωμό της επικοινωνίας!
   Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι στα νησιά υπάρχει ένα κενό. Σοβαρό; Μη σοβαρό; Θα μας εξηγήσει κανείς;

   Διαγραφή
  2. Στα νησιά έχουν πάει τα ΤΟΜΑ Μ113 και τα νέα Μ117 που πήραμε από την Αμερική τελευταία σε αντικατάσταση του απαρχαιωμένο ΤΟΜΑ BMP με προβληματικό πυροβόλο ,υπάρχουν και οι σχετικές φώτο απο τα ελληνικά λιμάνια απο τα μπαιρακταρ των Τούρκων ΥΓ τα 40 BPM που δώσαμε στους ουκρανούς πριν περίπου 6 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ κάνα 200αρια τα στείλαμε για δώρο-ανταλλακτικά στην Αίγυπτο που με τα χρονια τα έχουν αποσύρει .

   Διαγραφή
  3. δες τις φώτο είναι τραβηγμένες από τον σύμμαχο σας τον σουλτάνο
   https://www.ptisidiastima.com/turkish-uav-photos-of-m1117-arriving-possibly-in-greek-islands/

   Διαγραφή
  4. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο των δεξιών πολιτευτών, στελεχών, αλλά και απλών συντηρητικών ανθρώπων να υποστηρίζουν με σχετική βεβαιότητα την «ανεπάρκεια και η μειοδοσία» της Αριστεράς στα λεγόμενα "εθνικά θέματα". Ο ισχυρισμός, όταν εκπορεύεται από πολιτικούς της δεξιάς στοχεύει περισσότερο στο συναίσθημα των απλών συντηρητικών ανθρώπων, και λιγότερο στη λογική και στα επιχειρήματα. , μην ακούτε όσους ορκίζονται σε Θεό και Πατρίδα! Πολλές φορές, είναι έτοιμοι να πουλήσουν και Θεό και Πατρίδα! Η Ακροδεξιά ας πούμε, εμφανίζεται θεματοφύλακας του πατριωτισμού και των "εθνικών θεμάτων", ενώ στην πραγματικότητα, διαχρονικά, δεν υπήρξε παρά σφετεριστής τους. Ο Άγγλος συγγραφέας Σάμιουελ Τζόνσον, στο δοκίμιό του «Ο πατριώτης», το είχε πει από το 1774: «Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων».

   Διαγραφή
 2. ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΊΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΚΡΑΠ ΣΕ 3- 4 .ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ KAI ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΣΕ ΤΙΜΗ ΔΩΡΟΥ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΑ m117 ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ USA

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η απάντηση (στη ερώτησή μου για το αν αντικαταστάθηκαν τα όπλα που έφυγαν από τα νησιά) του Ευάγγελου Αποστολάκη (Ναύαρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, τ. Υπουργός Άμυνας) είχε ως εξής: "Εγώ δεν συμφωνώ με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία. Όμως δυστυχώς έχει σταλεί και μάλιστα παραπάνω απ΄ ό,τι φανταζόμαστε. Το να παίρνεις κάποια υλικά – και μάλιστα χρήσιμα – από κάποιο χώρο και να μεταφέρεις κάπου αλλού και να μην τα αντικαθιστάς με ίδιας δυνατότητας οπλικά συστήματα, είναι μείωση των αμυντικών δυνατοτήτων , μείωση της άμυνας των νησιών. Τώρα αν αυτό, κατά την ευρεία έννοια, το εντάξουμε στην «αποστρατιωτικοποίηση» που ζητάνε οι Τούρκοι κατά κάποια έννοια μπορεί να το πει κανείς.
   Η συμφωνία έτσι όπως είχαμε καταλάβει, ήταν να φύγουν (από τα νησιά) 40 τανκ τύπου ΒΜΡ-1, που είναι τα παλιά ρωσικά και να πάρουμε 40 γερμανικά τύπου Marder.
   Τα πράγματα αλλάξανε λίγο. Εμείς έχουμε στείλει μια ποσότητα στην Ουκρανία, (αυτά είναι από πληροφορίες που έχω). Έχει έρθει μια πάρα πολύ μικρή ποσότητα από τη Γερμανία, αλλά επειδή η Γερμανία αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα νεότερης κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, αναγκάστηκε κάποια που είχε παροπλίσει να τα κρατήσει οπότε συν ότι αποφασίστηκε να στείλει κατευθείαν στην Ουκρανία άρματα μάχης τύπου Marder. Με αποτέλεσμα αυτό που είχε συμφωνηθεί μ΄ εμάς δηλ. να δώσουμε 40 άρματα μάχης- τανκ τύπου ΒΜΡ-1, και να πάρουμε 40 άρματα μάχης τύπου Marder, αρχικά μπορεί να γίνει. Αλλά θα καθυστερήσει και δεν θα φτάσουμε ποτέ στον αριθμό 100 που είχαμε αρχικά.
   Εκείνο που παραμένει σαν ερώτημα (και βέβαια σας το απάντησα): Είναι αυτό που έγινε «αποστρατιωτικοποίηση» των νησιών ή έχει ξεκινήσει κατά κάποιο τρόπο; Ή κινούμαστε στα πλαίσια στο να δώσουμε κάποια απάντηση στους Τούρκους ότι «ναι το καταλαβαίνουμε (το αίτημά τους) και πάμε προς αποστρατιωτικοποίηση των νησιών»; Και ο ευγενικός κ. Αποστολάκης συμπλήρωσε:
   "Νομίζω ότι είναι πολύ βαρύ να το δούμε έτσι. Δε νομίζω ότι καμιά κυβέρνηση και κανένας αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων μπορεί να κινηθεί σ΄ αυτή την κατεύθυνση.
   Γίνεται προσπάθεια να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί στα νησιά. Έχουν πάει κάποια υλικά – αλλά δεν είναι ιδίων δυνατοτήτων. Είναι πιο καινούρια αλλά δεν είναι το ίδιο ισχυρά μ΄ αυτά που έφυγαν." Δείτε το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο ....Τις "χαζομάρες" σας τις επιστρέφω!

   Διαγραφή
  2. Παρεμπιπτόντως: Εγώ γράφω με το όνομά μου! Οι ανώνυμοι γιατί όχι; Τι φοβούνται; Και κυρίως να έχουν υπόψη τους ότι εγώ έκανα μια απομαγνητοφώνηση μιας συζήτησης. Μπορούν να δουν το αυθεντικό βίντεο στο διαδίκτυο ...

   Διαγραφή
 3. κύριε Ιγνατη δεν ξέρω τι δουλειά κάνετε αλλά μια έρευνα στο διαδίκτυο θα σας ενημέρωνε με απλά λόγια τα παρακάτω
  1.Τα 40 γερμανικά τύπου Marder ειναι ιδανικά για σχηματισμούς σε τάγματα μηχανοκίνητα για το αυτό πήγαν σε ένα απο τα ποιο μάχιμα τάγματα το 645 μτπ με έδρα την ξανθη τα υπόλοιπα θα πάνε σε παρόμοια ταγματα π.χ 646 μτπ

  2. Στα Ελληνικά BMP-1 είχε παύσει εδώ και χρόνια να χρησιμοποιείται το πυροβόλο των 73 mm, ο οπλισμός του περιοριζόταν σε βαρύ πολυβόλο των 12,7 mm. Ίδιον οπλισμό φέρουν τα Μ113 που αντικατέστησαν τα 40 BMP-1.

  3.Οι αδυναμίες ήταν ο λόγος για τον οποίο εξαρχής, όταν παραλήφθηκαν τα 500 BMP-1, το ΓΕΣ δεν τα ανέπτυξε στην Ζώνη Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού, κρίθηκε σκόπιμο να αναπτυχθούν στην Ζώνη Ευθύνης της ΑΔΤΕ, επειδή οι φρουρές εκεί δεν αντιμετωπίζουν άμεση απειλή τεθωρακισμένων.

  4.Τα BMP-1 στα νησιά αντικαταστάθηκαν με τα M1117 και τα Μ113

  5. 2016 Συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, συνολικώς 92 εκτός ενεργείας ΤΟΜΑ τύπου ΒΜΡ-1 του Ελληνικού Στρατού. δωρεάν !!!!!!!!στην Αίγυπτο, και σε δεύτερη φάση, μεταπώληση στην Αίγυπτο επιπλέον 101 ΒΜΡ-1 35.000 ευρώ ανά όχημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και δεν ακούστηκε γκουχ γιατι όλοι ήξεραν οτι τους δώσαμε σαβούρα

  6.Ανταλλάξαμε ζασταβα του 60 με μερσεντες του 2000 αλλα τα κομματικά για γυαλιά δεν βλέπουν και δεν θα δουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ο τίτλος τανκς ! Και η φωτογραφία με ένα τανκς που τέτοια δεν υπάρχουν ούτε για πλάκα σε νησιά είναι 100% ψεύτικες, μου θυμίζουν τίτλο και φωτογραφία από εκπομπή της Τατιάνας, πόσο χαμηλά πέφτει κάποιος για το κόμμα του να λέει ψέματα για την άμυνα της χώρας του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κρατάω αυτό που είπε ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος, στρατιωτικός συντάκτης της Real News, επικεφαλής του Militaire.gr, που συντόνιζε την εκδήλωση "για την άμυνα και την Δημοκρατία: "Όλοι μας όσοι ασχολούμαστε με το χώρο (των ενόπλων δυνάμεων και της άμυνας) γνωρίζουμε τι περίπου έχουμε στείλει, δεν είναι ασήμαντο. Εγώ δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να βγούμε και να τα πούμε δημόσια όλα αυτά. Εξάλλου υπάρχει και ο Ντογιάκος … Αλλά εκτός απ΄ αυτό, στη Βουλή δεν είναι δυνατόν να μην έχει κατατεθεί η λίστα του τι έχει σταλεί. Κι έχουν σταλεί πάρα πολύ σημαντικά πράγματα. Όταν λοιπόν λες στον κόσμο από το πρωί ως το βράδυ μέσα από τις τηλεοράσεις ότι θα σου επιτεθεί ο Τούρκος αύριο, είναι τουλάχιστον παράλογο να αποσύρεις έστω και μια σφαίρα από το νησί χωρίς να την αντικαταστήσεις.
   Αντικατάσταση των ρωσικών τεθωρακισμένων δεν θα γίνει! Τα όποια άρματα μάχης τύπου Marder, 14 τον αριθμό, έχουν πάει στον Έβρο λένε, για να δίνεται η εντύπωση ότι είναι στην πρώτη γραμμή. Στη Ξάνθη είναι τα άρματα μάχης τύπου Marder, κι εκεί θα παραμείνουν!
   Συνεπώς στα νησιά υπάρχει ένα κενό".

   Διαγραφή
  2. Θα σας απαντήσω με τα λόγια του δημοσιογράφου Πάρι Καρβουνόπουλου, που είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News, επικεφαλής του Militaire.gr: "Η λογική που έγιναν τα εξοπλιστικά ψώνια, δε νομίζω ότι είχε στην κορυφή τις επιχειρησιακές ανάγκες. Είχε άλλα θέματα και δεν εννοώ μίζες ούτε κάτι άλλο… Λίγο εξοπλιστική διπλωματία, λίγο να ικανοποιήσουμε τον Μακρόν, τον έναν, τον άλλον και τελικά δεν ξέρουμε τι έχουμε αγοράσει και πώς θα δουλέψει.
   Είναι παρανοϊκό αυτό που ζούμε και με τους εξοπλισμούς αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίζεται (η κυβέρνηση) το θέμα της «αποστρατιωτικοποίησης» ή της λεγόμενης αποστρατιωτικοποίησης των νησιών που ζητούν οι Τούρκοι.
   Κλείνοντας θα ήθελα να πω κάτι που είπε και ο κ. Φίλης (Κωνσταντίνος Φίλης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων). Ακούγοντας τον Ερντογάν προχθές να δηλώνει ότι αν η Ελλάδα καθίσει καλά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Στο μυαλό όλων μας ήρθε η σκέψη: «Μήπως ήδη ζούμε την Φινλανδοποίηση της Ελλάδος;"

   Διαγραφή
 5. Ρε δεν βαρέθηκες το copy paste δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου νόμιζα είχα να κάνω με ανεξάρτητο άνθρωπο στο μυαλό αλλά έψαξα και είδα κοματοσ@@@

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το γεγονός ότι έχω άποψη δεν με καθιστά "κομματόσκυλο" ... Το copy paste γίνεται απαραίτητο για να επικεντρώσουμε στο επιχείρημα του ειδικού ομιλητή της εκδήλωσης. Καλά κάνετε και δεν ασχολείστε μαζί μου, μόνο που εσείς μοιάζετε με πραγματικό κοματοσ@@@ και μάλιστα ανώνυμο ...

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.