Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Έργα 15 εκ. ευρώ συνολικά για Γιαννιτσά και Έδεσσα ενέκρινε η γνωμοδοτική του Αντώνης Τρίτσης»



Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και Αναβάθμιση Δικτύων Ύδρευσης ΔΕΥΑ Έδεσσας

Θετική εισήγηση από την επιτροπή αξιολόγησης του «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ έλαβαν κατά τη σημερινή (10.02.2023) συνεδρίαση τα έργα κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών (περίπου 10 εκ. ευρώ) και της αναβάθμισης των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Έδεσσας (περίπου 4,6 εκ. ευρώ). Πρόκειται ουσιαστικά για το τελευταίο βήμα πριν την υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για οριστική ένταξη τους στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Για την παραπάνω εξέλιξη ενημερώθηκε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, ο Βουλευτής μαζί με τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο είχαν καταθέσει το σχετικό αίτημα στις 30 Νοεμβρίου 2021 και είχαν λάβει τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού, η οποία σταδιακά παίρνει σάρκα και οστά. Παράλληλα, ο κ. Σταμενίτης είχε υποστηρίξει και τις προτάσεις του Δήμου Έδεσσας, όπως και των υπόλοιπων Δήμων του Νομού Πέλλας.

Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Όπως δεσμευθήκαμε στα τέλη του 2021, το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας των Γιαννιτσών, της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας και του Δήμου Πέλλας ικανοποιείται. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η τελική υπογραφή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα.

Ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που απασχόλησε την τοπική μας κοινωνία παίρνει το δρόμο του με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Το έργο αφορά την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσικό Λύκειο και Γυμνάσιο Γιαννιτσών και είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει ώστε το Μουσικό Σχολείο να γίνει πιο ελκυστικό σε μαθητές, οι οποίοι έχουν κλίση προς τις μουσικές σπουδές αλλά, δυστυχώς, το κτιριακό ζήτημα τους αποθάρρυνε από την επιλογή αυτή.

Σημαντική επίσης, είναι και η δρομολόγηση του έργου για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑ Έδεσσας, που προβλέπει μεταξύ άλλων την προμήθεια ψηφιακών μετρητών υδρομετρητών και τον έλεγχο των διαρροών.

Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά με κύριο στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Νομού Πέλλας και την υλοποίηση των δεσμεύσεων μας για τον τόπο μας. Ευχαριστώ πολύ τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Πέτσα που από την πρώτη στιγμή υποδέχθηκε θετικά τα αιτήματα, αναγνώρισε την αναγκαιότητα τους και σήμερα το Υπουργείο προχωράει στην έγκριση τους».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Βρε καλώς το παλικάρι είστε ευχαριστημένοι με τα πορίσματα για ξανασκεφτείς να κατηφορίσεις προς τα κάτω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αααααα και να μην ξεχάσεις να μας πεις για το 20 τις εκατό στα πορίσματα γιατί αλλααααα μας έλεγες το περασμένο καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και όλα τα προηγούμενα καλοκαίρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακράν ο βουλευτής χωρίς αποτέλεσμα!απορω πως τους ψηφίζετε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.