Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σε κάθετη πτώση οι συσκευές τεχνολογίας: -16% τα PC, - 12% τα tablet, -11% τα κινητά



Εμφανείς είναι οι συνέπειες των πληθωριστικών πιέσεων και η δυσκαμψία ιδιωτών και εταιρειών στην αγορά / ανανέωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των tablet και των κινητών τηλεφώνων.
Σύμφωνα με τη Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις των ανωτέρω συσκευών γνώρισαν πτώση 11,9% το 2022, η οποία θα συνεχιστεί το 2023, εάν και με μικρότερη ένταση (-4,4%).
 "Η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχίσει να μειώνει τη ζήτηση για συσκευές καθ' όλη τη διάρκεια του 2023.

Στην πραγματικότητα, οι δαπάνες των τελικών χρηστών για συσκευές προβλέπεται να μειωθούν κατά 5,1% το 2023", δήλωσε ο Ranjit Atwal, Senior Director Analyst στη Gartner.

Παγκόσμιες πωλήσεις συσκευών τεχνολογίας, 2022 - 2023 (σε χιλιάδες)
Όπως αναφέρει η εταιρεία, η αγορά των συσκευών επηρεάζεται άμεσα από την περιρρέουσα παγκόσμια οικονομική συγκυρία.

Με δεδομένη την πίεση στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, λόγω της κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων, καταναλωτές και επιχειρήσεις επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής των συσκευών, οδηγώντας τις πωλήσεις σε καθοδικό "σπιράλ".

Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι καταναλωτές και επιχειρήσεις αναμένεται να επεκτείνουν τους κύκλους αντικατάστασης υπολογιστών και tablet κατά περισσότερους από 9 μήνες έως το τέλος του 2023.

Μεγαλύτερη "πίεση" δέχονται οι υπολογιστές, οι πωλήσεις των οποίων θα μειωθούν φέτος κατά 6,8%, έχοντας καταγράψει διψήφια πτώση 16% το 2022.

Τα PC είναι η προϊοντική κατηγορία που θα συνεχίσει να καταγράφει τη χειρότερη πτώση από όλα τα τμήματα των συσκευών το 2023, όπως συνέβη το 2022.

Όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, το 2022, ενώ πολλοί επαγγελματικοί υπολογιστές μπορούσαν να αναβαθμιστούν στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 (OS), οι κάτοχοί τους δεν το έκαναν.

Ωστόσο, η Gartner αναμένει ότι, μέχρι τα τέλη του 2023, το 25% των επαγγελματικών υπολογιστών θα αναβαθμιστεί σε Windows 11.

Τέλος, σύμφωνα με την εταιρεία, οι κύκλοι αντικατάστασης των smartphones θα επιμηκυνθούν το 2023.

Ως αποτέλεσμα, η Gartner προβλέπει ότι οι πωλήσεις smartphones, παγκοσμίως, θα μειωθούν κατά 4% το 2023 και θα αγοραστούν 1,23 δις smartphones από 1,28 δις το 2022.

capital.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.