Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων εγγραφής για το 2023 στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών ΣωματείωνΞεκίνησαν από σήμερα οι υποβολές αιτήσεων εγγραφής για το 2023 των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων» του Υφυπουργείου Αθλητισμού. Σύμφωνα με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η υποβολή, ο έλεγχος και η αξιολόγηση των αιτήσεων εγγραφής θα διεξαχθεί σε δύο κύκλους:
 
Α’ ΚΥΚΛΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
* Έως 20/04/2023 η υποβολή αιτήσεων για ερασιτεχνικά σωματεία που ΔΕΝ είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2022, αλλά και για όσα εγγεγραμμένα στο Μητρώο 2022 (5.742 συνολικά) επιθυμούν να προσθέσουν στην καρτέλα τους επιπλέον αθλήματα που καλλιεργούν.
* Έως 15/06/2023 η συμπλήρωση-διόρθωση της αίτησης, εφόσον βρέθηκε ελλιπής κατά τον έλεγχο.
* Έως 31/07/2023 θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των αιτήσεων εγγραφής του α’ κύκλου.
 
Β’ ΚΥΚΛΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
* Έως 30/06/2022 η υποβολή αιτήσεων για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων (5.742) ερασιτεχνικών σωματείων στο Μητρώο 2022. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης επικαιροποίησης των στοιχείων έως τις 30/06/2023, τότε το ερασιτεχνικό σωματείο διαγράφεται αυτεπάγγελτα από το Μητρώο την 1η Ιουλίου 2023, για το άθλημα ή τα αθλήματα που καλλιεργεί και για τα οποία δεν υπέβαλε αίτηση επικαιροποίησης.
* Έως 30/06/2023 η υποβολή αιτήσεων για ερασιτεχνικά σωματεία που ιδρύθηκαν πρόσφατα και είναι νέα μέλη των Ομοσπονδιών τους.
* Έως 31/10/2023 η συμπλήρωση-διόρθωση της αίτησης, εφόσον βρέθηκε ελλιπής κατά τον έλεγχο. Η ίδια ημερομηνία αφορά και σε εκείνα τα σωματεία που τυχόν δεν κατάφεραν να εγγραφούν κατά τον α’ κύκλο.
 
Για τις αιτήσεις υποβολής δίνεται η δυνατότητα στα ερασιτεχνικά σωματεία για έως τέσσερις επανυποβολές συνολικά, ανεξαρτήτως κύκλου.

Αθλητικό σωματείο, εκ των 5.742, που έχει εγγραφεί στο Ηλεκτρονικό Μητρώο για το έτος 2022, θεωρείται έως και την 31/12/2023 εγγεγραμμένο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του 2023, εφόσον έχει υποβάλει εμπρόθεσμα (έως 30/06/2023) την αίτηση επικαιροποίησης των στοιχείων του.
 
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε: «Ακόμα πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε ερασιτεχνικό σωματείο της χώρας μας, από τα ομολογουμένως λίγα πλέον που δεν είναι ακόμα εγγεγραμμένα στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υφυπουργείου, να νοικοκυρευτούν, να συμπεριληφθούν και αυτά στη μεγάλη αθλητική οικογένεια της χώρας και να απολαμβάνουν τα οφέλη της τάξης και της νομιμότητας που πλέον επικρατεί στο αθλητικό μας οικοδόμημα:
- να μπορούν να ενισχύονται οικονομικά από τον ετήσιο μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων, που για πρώτη φορά θεσπίσαμε ως Κυβέρνηση. Όπως θα συμβεί τόσο με τα 5.742 ερασιτεχνικά σωματεία του Μητρώου 2022, όσο και γενικότερα με τον ερασιτεχνικό μας αθλητισμό, στον οποίο θα μοιραστούν 31.350.000 € τις προσεχείς ημέρες, 
- να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, που ανήκουν στην Πολιτεία και στην τοπική αυτοδιοίκηση, 
- να ψηφίζουν ως μέλη της Ομοσπονδίας τους,
- να συμμετέχουν στις αθλητικές διοργανώσεις.

Είμαι υπερήφανος διότι, μετά από τρία χρόνια εφαρμογής, παρά τις ακατανόητες αντιδράσεις και τις δυσκολίες, που ξεπεράσαμε, το "Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων" έχει πλέον αγκαλιαστεί από τη συντριπτική πλειονότητα της αθλητικής οικογένειας και την κοινωνίας. Κάναμε το "αυτονόητο", τακτοποιούμε το άναρχο τοπίο, που όμως δεν ήταν αυτονόητο τόσα χρόνια, και πλέον όλοι γνωρίζουμε (Πολιτεία, Ομοσπονδίες, Τοπικοί Αυτοδιοίκηση, αθλητές, προπονητές, γονείς, χορηγοί) τι ακριβώς διαθέτει η Ελλάδα στη βάση της αθλητικής της πυραμίδας, στο κύτταρο της ανάπτυξης του αθλητισμού της που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία. Κι όταν γνωρίζεις ακριβώς, σχεδιάζεις αποτελεσματικά το καλύτερο μέλλον, ιδιαίτερα της νέας γενιάς μας.

Ευχαριστώ θερμά όλους και ιδιαίτερα τις υπηρεσίες του Υφυπουργείου που ανταποκρίνονται καθημερινά σ’ αυτό το εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα. Ο αθλητισμός μας αλλάζει. Πάει μπροστά, πιο δυνατά και πιο ψηλά!».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.