Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μετά από 21 ημέρες ολικού παγετού η θερμοκρασία στο Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν ξεπέρασε τους μηδέν βαθμούς Κελσίου



Το μεσημέρι της Τετάρτης η θερμοκρασία στον μετεωρολογικό σταθμό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καϊμακτσαλάν ξεπέρασε πρόσκαιρα τους μηδέν βαθμούς Κελσίου μετά από 21 συνεχόμενες ημέρες ολικού παγετού, ημερών, όπου δηλαδή η θερμοκρασία ήταν συνεχώς αρνητική. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που κατέγραψε ο σταθμός σε αυτό το διάστημα (25/01-14/02) ήταν οι -18,6 βαθμοί Κελσίου της Τετάρτης 8/2.  

Ο σταθμός του Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν είναι ο υψηλότερος σταθμός του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr (στα 2.090 μέτρα) και μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικός των πιο ακραία χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στη χώρα μας. Η καταγραφή θετικών θερμοκρασιών μετά από 21 ημέρες ολικού παγετού (στις 14:40 σήμερα το θερμόμετρο έδειξε 0,4 βαθμούς Κελσίου) συνδέεται με τη σταδιακή αποχώρηση των πολύ ψυχρών αερίων μαζών από την χώρα και την αναμενόμενη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας έως την Κυριακή 19/2.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.