Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση Συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Αλμωπίας



Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της Αλμωπίας, χαιρετίζουμε τους δεκάδες βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους που συμμετέχουν στο μπλόκο διεκδικώντας την επιβίωση τους.

Η πείρα έχει αποδείξει πως μόνο με τον αγώνα μας, έχουμε καταφέρει να αποσπάσουμε κατακτήσεις, για να μπορέσουμε να κρατηθούμε στο επάγγελμα, να ξανακαλλιεργήσουμε τα χωράφια μας, να παραμείνουμε στον τόπο μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους βιοπαλαιστές, αγρότες και κτηνοτρόφους, της Αλμωπίας να πυκνώσουν με την παρουσία τους τη δύναμη του μπλόκου, να ισχυροποιήσουμε το διαπραγματευτικό χαρτί που έχουμε στα χέρια μας.

Από κοινού με τα υπόλοιπα μπλόκα της Πέλλας, θα προχωρήσουμε σε συντονισμό και κοινές ενέργειες για να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Καλούμε το λαό της Αλμωπίας να σταθεί στο πλευρό μας, να μην επιτρέψει να εξαφανιστεί ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας ο οποίος αποτελεί τη βάση της τοπικής μας οικονομίας.

Ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε:

· Άμεση αποζημίωση για τις καλλιέργειες των κερασιών που καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις.

· Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

· Γενναία επιδότηση στις ζωοτροφές, ώστε να μην μετακυλύετε το κόστος στον καταναλωτή.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

· Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

· Να δοθούν τα 72 ευρώ/στρέμμα σε όλους τους αγρότες που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά οι παραγωγές τους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι επιλεκτικά όπως δόθηκαν διαχωρίζοντας τους αγρότες σε δυο κατηγορίες.

Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος από την πλευρά της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα άμεσα αιτήματά μας, αλλά και να πάρει μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Αυτά τα χρήματα θα τα πάρουμε μόνο εφόσον τα διεκδικήσουμε με μαζική συμμετοχή! Όλοι στα μπλόκα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.