Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Αγρότες έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο εισόδου της πόλης (φωτο)Συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στην είσοδο της Αριδαίας έμπροσθεν του κλειστού πραγματοποιούν αυτή την ώρα αγρότες της Αλμωπίας. 
Στο πανό που ανάρτησαν οι αγρότες αναγράφουν:
Μπλόκο Αλμωπίας
Άμεσα μέτρα στήριξης στη μικρομεσαία αγροτιά
ΟΧΙ στην ερήμωση της υπαίθρου, στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς
Οι αγρότες της Αλμωπίας αργοπεθαίνουν!
Με αγώνες κερδίζουμε το δίκιο μας!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής οι αγρότες του μπλόκου Αλμωπίας διεκδικούν:
 • Άμεση αποζημίωση για τις καλλιέργειες των κερασιών που καταστράφηκαν από τις βροχοπτώσεις.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως στους εφοπλιστές, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.
 • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
 • Γενναία επιδότηση στις ζωοτροφές, ώστε να μην μετακυλύετε το κόστος στον καταναλωτή.
 •  Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.
 • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.
 • Να δοθούν τα 72 ευρώ/στρέμμα σε όλους τους αγρότες που έχουν υποστεί οικονομική ζημιά οι παραγωγές τους από τον πόλεμο στην Ουκρανία και όχι επιλεκτικά όπως δόθηκαν διαχωρίζοντας τους αγρότες σε δυο κατηγορίες.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.