Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ειδικό Δικαστήριο: Την απαλλαγή Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου προτείνει η εισαγγελέαςΤην απαλλαγή της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη και του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με τις κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας που αντιμετωπίζουν, προτεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή, υποστηρίζοντας ότι δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους σχετικά με παράλειψη διαβιβασης αμελλητί στη Βουλή των αναφορών απο του βουλευτές του ΚΙΝΑΛ για τη μη τιμολογηση των φαρμάκων.

«Προτείνω την απαλλαγή και των δύο, της Ελένης Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία στο ίδιο αδίκημα».

Σύμφωνα με την κ. Σμυρλή ακόμα κι αν υπήρχε μεταβολή της κατηγορίας σε παράβαση καθήκοντος, πάλι θα ήταν απαλλακτική η πρόταση της και για τους δύο.

Όπως είπε, η κυρία Τουλουπάκη δεν διέπραξε το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας,πρωτίστως,γιατί ότι οι αναφορές ΚΙΝΑΛ κατά Κουρουμπλή και Ξανθού δεν είχαν αποτελέσει χωριστή δικογραφία και είχαν ενσωματωθεί ως έγγραφα στη μεγάλη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis.

Επιπλέον κατά την εισαγγελέα, οι αναφορές ΚΙΝΑΛ ήταν ασαφείς, χωρίς τεκμηρίωση και χωρίς στοιχεία, που να θεμελιώνουν τα καταγγελόμενα ότι δηλαδή δεν έγινε επί υπουργίας Παν. Κουρουμπλή τιμολόγηση των φαρμάκων.

Η αγόρευση της εισαγγλέως συνεχίζεται για την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος που βαρύνει τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σχετικά με καταγγελίες τριών εισαγγελικών λειτουργών για παρεμβάσεις στο έργο τους.
Με την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση Τουλουπάκη- Παπαγγελόπουλου ο συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη Γιάννης Μαντζουράνης σε δήλωση του σημειώνει.

Δήλωση Γιάννη Μαντζουράνη
Με τη σημερινή Πρόταση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, κ. Όλγας Σμυρλή, για την πλήρη απαλλαγή της Αντιεισαγγελέως Εφετών, κ. Ελένης Τουλουπάκη, από τις εναντίον της σαθρές κατηγορίες, αποδίδεται επιτέλους Δικαιοσύνη.
Αποδεικνύεται ότι η ποινική δίωξη της κ. Ε. Τουλουπάκη ήταν όχι απλώς αστήριχτη και αδικαιολόγητη από κάθε άποψη. Αλλά και δείγμα εμπάθειας και κακοήθειας μιας πολιτικής παράταξης, που επιχειρεί να επιβάλλει καθεστώς σιωπής, υπακοής και φόβου ακόμα και στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Επίσης αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και «εν Αθήναις» Εισαγγελείς, που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις των γνωστών «ανέγγιχτων» της οικονομίας και της πολιτικής, δεν επιδιώκουν τον έπαινο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και δεν φοβούνται τις επιθέσεις από αυτά.  Η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Όλγα Σμυρλή, απέδειξε ότι είναι ταγμένη να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι για να είναι αμερόληπτοι και αντικειμενικοί πρέπει να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς απέναντι στις επιθέσεις των ισχυρών του χρήματος και της πολιτικής, όταν εκ καθήκοντος ελέγχουν τις πράξεις και παραλείψεις τους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ίσως η μοναδική χώρα στον κόσμο που κάθισαν στο σκαμνί εισαγγελέα διαφθοράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.