Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διαβούλευση για την κατάρτιση Τοπικού Σχεδίου Δράσης για Κοινωνική Ένταξη, Ισότητα και Συμμετοχή των Ρομά Δήμου ΠαιονίαςΤην Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε Διαβούλευση για την κατάρτιση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη, την Ισότητα και την Συμμετοχή των Ρομά του Δήμου Παιονίας, μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Εθελοντισμού, κας Λιακοπούλου και υπό τον συντονισμό του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας.

Σκοπός του Τοπικού Σχεδίου Δράσης είναι η περιγραφή των προτεινόμενων ενεργειών που πρόκειται να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού Ρομά που διαβιεί στη Δημοτική Ενότητα Αξιούπολης, με στόχο την κοινωνική ένταξή τους και προτεραιότητες την βελτίωση των συνθηκών στέγασης και την ενίσχυση της πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες και αγαθά, όπως εκπαίδευση, απασχόληση, υγεία, κοινωνική φροντίδα.

Στη Διαβούλευση παρευρέθηκαν αιρετά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Παιονίας καθώς και εκπρόσωποι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αξιούπολης, το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, τη Νοσοκομειακή Μονάδα Γουμένισσας, τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε Κιλκίς, την Ομάδα Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και εκπρόσωποι της κοινότητας Ρομά της περιοχής.

Η Διαβούλευση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα μεταξύ όλων των εμπλεκομένων όπου ο καθένας από την πλευρά του συνέβαλλε με εποικοδομητικές παρατηρήσεις, σχόλια και προτάσεις, θέτοντας τις βάσεις για από κοινού μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις, αμβλύνοντας το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, με απώτερο στόχο την κοινωνική ένταξη της κοινότητας Ρομά της Αξιούπολης.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.