Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βαμβακοκαλλιέργεια: Ο ελληνικός ''λευκός χρυσός'' που δεν επηρεάζεται από την κλιματική αλλαγή



Ευοίωνες είναι οι προοπτικές της βαμβακοκαλλιέργειας στη χώρα μας, με τον ελληνικό “λευκό χρυσό” που καλύπτει το 80% της συνολικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μόλις το 0,7 της παγκόσμιας, να επηρεάζεται λιγότερο σε σχέση με άλλες καλλιέργειες από την κλιματική αλλαγή.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το βαμβάκι που διοργάνωσαε στην Κομοτηνή η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος – ΔΟΒ σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οι βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου αφορούσαν στην ανταγωνιστικότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων  και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, την Γεωργία Ακριβείας, την πράσινη συμφωνία και τη νέα ΚΑΠ, καινοτομία, τις προοπτικές της αγοράς εκκοκκισμένου βάμβακος, παρόν και μέλλον της βαμβακοκαλλιέργειας και κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις στην βαμβακοκαλλιέργεια.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.