Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ στην πρώτη Ιερατική Σύναξη (φωτο)Με ομιλητή τον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας για το 2023.
Κατά την έναρξη και παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ ευλόγησε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα και στην συνέχεια ανέπτυξε το θέμα: «Ποιμαντικές αρχές στη διακονία της Εκκλησίας».

Κατά την εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος τόνισε μεταξύ άλλων ότι διακονία των ποιμένων της Εκκλησίας πρέπει να είναι θεάρεστη και όχι ανθρωπάρεσκη, ότι θα πρέπει να στηρίζεται στην ειλικρινή σχέση τους με τον Θεό, στην αποφυγή της αμέλειας ως προς την θεία λατρεία και στην αποφυγή της κατακρίσεως και απορρίψεως των άλλων, ακόμη και τον πνευματικώς προεστώτων. Επίσης θα πρέπει να έχει ως επίκεντρο το μέγιστο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να οικοδομεί με γνώμονα τις αρετές και την εφαρμογή των εντολών του Θεού έχοντας πάντοτε κατά νουν την μεγάλη ευθύνη για την σωτηρία των πιστών, που είναι ναοί έμψυχοι του Κυρίου. Τέλος ευχήθηκε σε όλους να είναι ως πατέρες και ποιμένες της Εκκλησίας ευάρεστοι στον Θεό.
Μετά το πέρας της εισηγήσεως ακολούθησε εκτενής συζήτηση με το ακροατήριο.Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.