Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανθεί ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα



Σε ανοικτή πληγή με πολλαπλές προεκτάσεις εξελίσσεται ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που εκπονήθηκε για λογαριασμό της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων, την περσινή χρονιά περίπου 800.000 Έλληνες έπαιξαν πάνω από 1,4 δισ. ευρώ σε παράνομα τυχερά παίγνια.
Σε μάστιγα για ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, εξελίσσονται τα παράνομα επίγεια και διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.
Από την έρευνα, που διεξήχθη πρώτη φορά, με συνολικό δείγμα 6.000 ερωτηθέντων ηλικίας άνω των 17 ετών, προκύπτει ότι περίπου 800.000 Έλληνες δοκίμασαν πέρυσι την τύχη τους στον παράνομο τζόγο.
Ένας στους δύο ερωτηθέντες δήλωσε πως παίζει on line σε νόμιμα και παράνομα τυχερά παιχνίδια, ενώ το 7% μόνο σε παράνομα.
Η επιτροπή εποπτείας και ελέγχου παιγνίων στην προσπάθειά της να περιορίσει το φαινόμενο έχει βάλει σε μαύρη λίστα πολλά παράνομα sites.
Το μεγάλο στοίχημα ωστόσο είναι ο έλεγχος της ροής του χρήματος.
Μεγάλος ζημιωμένος από τον παράνομο τζόγο είναι και το ελληνικό δημόσιο, καθώς χάνονται μεγάλα ποσά από διαφυγόντες φόρους.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.