Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Εγκρίθηκε με ΣΔΙΤ το Αρδευτικό Δίκτυο Αλμωπαίου


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, μεταξύ άλλων έργων, και του Αρδευτικού Δικτύου Αλμωπαίου, συνολικού ύψους επένδυσης 154.000.000€, μέρος του οποίου θα καλυφθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας.

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του αρδευτικού δικτύου Αλμωπαίου μέσω σύμπραξη του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, έχει διάρκεια 25 έτη (2 έτη Κατασκευή, 23 έτη Λειτουργία) και αναθέτουσα αρχή είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ωφελούμενοι ανέρχονται σε περίπου 25.000 αγρότες, ενώ η κατασκευή υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Το αρδευτικό δίκτυο Αλμωπαίου προβλέπεται να καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες καλλιεργούμενων εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας περίπου 120.000 στρεμμάτων με κλειστά αρδευτικά δίκτυα, με αποτέλεσμα τη μείωση τυχόν απωλειών. Προβλέπεται κατασκευή αγωγού μεταφοράς από τον Αλμωπαίο ποταμό μήκους 4,25χλμ, ο οποίος εντός της αρδευόμενης περιοχής θα διακλαδίζεται για να τροφοδοτήσει το σύνολο των αρδευτικών ζωνών, με εφαρμογή έξυπνων συστημάτων άρδευσης.

Ο Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος είχε ενημερωθεί για το θέμα και στη χθεσινή συνάντησή του με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, ανέφερε πως πρόκειται για «ένα ακόμα βήμα που αφορά την αναβάθμιση των υποδομών που τόσο ανάγκη είχε η Πέλλα εδώ και δεκαετίες. Σε συνδυασμό με την κατασκευή του Φράγματος Αλμωπαίου, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, εξασφαλίζεται η άμεση ενίσχυση του αρδευτικού συστήματος και σημαντική ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, ενώ παράλληλα ενισχύεται η ανάπτυξης της Πέλλας, αυξάνοντας την αγροτική παραγωγή, εξοικονομώντας υδάτινους πόρους και προστατεύοντας το τοπικό περιβάλλον».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΙΖΜΑ ΞΑΝΑΣΚΕΥΤΗΤΕ ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΤΕ ΕΚΕΙ ,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λακη εισαι πολυ μικρος για να μιλας γι αυτο το εργο. Αστο στο καρασμανη που εκανε χρονια αγωνα και το διαφημιζει. Ντροπη του βεβαια, που το λεει. Βουλευτης χρονια και διαφημιζει ενα εργο με αγωνα ετων. Προφανως χεσμενο τον εχουν εκει κατω. Κι αυτον και μας. Αλλα που να τολμησετε να πειτε κουβεντα και να διεκδηκισετε κατι για τον τοπο μας. Μονο το κωλο σας σκεφτεστε και την βουλευτικη σας εδρα με τα παρελκομενα, την κονομα δηλαδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oποιο εργο περιεχει την λεξη ΣΔΙΤ δεν προκειται να γινει ποτε!και ο δρομος Εδεσσα-Θεσσαλονικη λεγεται οτι θα γινει με ΣΔΙΤ κατι που δεν θα γινει ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα έργα γίνονται από Λαμία και κάτω γιατί εκεί ειναι η Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι δικοι μας βουλευτες μουγκα για τα παντα. Το μηνιατικο να πεφτει κι αν μας κατσει και κανενα υπουργιλικι. Αχρηστοι. Λυπαμαι για λογαριασμο τους, γιατι αυτοι δεν εχουν τσιπα.

      Διαγραφή
    2. Οι δικοί μας βουλευτές καμία αξία δεν έχουν στη Βουλή Απλώς να συμπληρώσει ο αριθμός 300

      Διαγραφή
  5. δωσε λεφτα στα ροδακινα εεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άλλος έτρεξε Μαραθώνιο άλλος να ανέβει στο Βάθρο. Λίγος Σεβασμός δε βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν οι κυβερνητικοί βουλευτές σκοτώνονται μεταξύ τους για την καρέκλα-μάσα ,περιμένεις εσυ να νοιαστούν για σένα;
    Έτσι ,φτιάχνομαι όταν τους βλέπω να τρώγονται !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.