Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Καρασμάνη ΣκυλακάκηΣυνάντηση Γιώργου Καρασμάνη με τον Θοδωρή Σκυλακάκη για τις αποζημιώσεις στα ''Σουπέριορ'' Κρύας Βρύσης, το ''¨Οψιμο Έδεσσας'' και τους λωτούς, για τις ζημιές από τη πανδημία. 

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, και με αποκλειστικό αντικείμενο τις αποζημιώσεις τριών προϊόντων που το 2020 υπέστησαν τεράστιες ζημιές από τις συνέπειες της πανδημίας - τα ¨σουπέριορ Κρύας Βρύσης¨, το ¨όψιμο Έδεσσας¨ και τους λωτούς - είχε σήμερα ο Γιώργος Καρασμάνης.

Η συνάντηση ήταν στα πλαίσια της συνεχούς πίεσης του πρώην Υπουργού και δεδομένης της πρόσφατης εντολής του Πρωθυπουργού να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σκυλακάκης ήταν εξαρχής (από τον Απρίλιο του 2020) ενημερωμένος από τον πρώην Υπουργό για όλα τα στοιχεία, με υπόμνημα που κοινοποιήθηκε και στον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος είχε επιδείξει πλήρη κατανόηση και είχε δεσμευτεί για την καταβολή αποζημιώσεων.

Να σημειωθεί ότι, ο Γιώργος Καρασμάνης τον Δεκέμβρη είχε συναντηθεί και με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο, ο οποίος του ζήτησε ενημέρωση για όλες τις εκκρεμότητες που έχει με τα Υπουργεία. Ο πρώην Υπουργός του έστειλε ως μια από τις εκκρεμότητες τα στοιχεία για τα συγκεκριμένα προϊόντα. Προγραμματίστηκε συνάντηση που ανεβλήθη λόγω της ίωσης που ταλαιπώρησε τον πρώην Υπουργό, και είναι σε αναμονή προγραμματισμού νέας συνάντησης.

Στη σημερινή συνάντηση ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών να επιληφθεί ώστε να δοθεί λύση σ’ αυτήν εξόφθαλμη αδικία, καταθέτοντάς του μάλιστα πίνακα με το δημοσιονομικό κόστος για τις αποζημιώσεις των καλλιεργητών αυτών των τριών προϊόντων.

Να σημειωθεί δε ότι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπάρχει πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν το μέγεθος της ζημιάς. 

Επισυνάπτονται τα link με το Υπόμνημα (αρ.πρωτ.655/6.5.2021) του Γιώργου Καρασμάνη προς τους Υπουργούς Θ. Σκυλακάκη και Σ. Λιβανό και τα επιπλέον στοιχεία (30/10/2021) που ζητήθηκαν από τα αρμόδια Υπουργεία. 

Επιπλέον δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τους πίνακες του δημοσιονομικού κόστους για τις συγκεκριμένες αποζημιώσεις.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.