Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γυμνάσιο Πέλλας: Διδακτική επίσκεψη στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών με ένα σενάριο προς υλοποίηση



Με αφορμή την εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής και της οπαδικής βίας που προετοιμάζουν το Γυμνάσιο Πέλλας, το Δημοτικό Νέας Πέλλας και Πέλλας στις 10 Μαρτίου 2023, καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας ανέλαβαν να δημιουργήσουν ένα video με αντίστοιχα κοινωνικά μηνύματα. Μετά από πρόταση των παιδιών τα πλάνα για το video γυρίστηκαν στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών χθες Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. 
Η ανάρτηση του Γυμνασίου Πέλλας για την πρωτοβουλία αυτή:
"Είμαστε από αυτούς που όταν παίζει μουσική μπαίνουν στο χορό, κι όταν δεν παίζει μουσική, μόνοι τους ξεκινούν το τραγούδι και το χορό.
Με αφορμή την εκδήλωση κατά της ενδοσχολικής και της οπαδικής βίας που προετοιμάζουν το Γυμνάσιο Πέλλας, το Δημοτικό Νέας Πέλλας και Πέλλας στις 10 Μαρτίου 2023 αναλάβαμε να δημιουργήσουμε ένα video με αντίστοιχα κοινωνικά μηνύματα. Οι μαθητές που μπήκαν στο «χορό» είναι της Β’ τάξης και από την πρώτη κιόλας αναφορά διαπιστώθηκε πως ο καλύτερος τρόπος να διδάξουμε στα παιδιά υπευθυνότητα, συνέπεια και να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα είναι να τούς δώσουμε χώρο, να τους αναθέσουμε ρόλους μέσα από τους οποίους να μπορέσουν να δημιουργήσουν καλλιεργώντας την πρωτοβουλία, τη φαντασία, τη συνεργατικότητα.
Μόλις τους παρουσιάστηκε το θέμα στήθηκε το σενάριο για το video. Ακολούθησαν ιδέες, έγινε καταγραφή, αποδόθηκαν ρόλοι και ξεκίνησαν οι πρόβες στο χώρο του σχολείου. Μετά από πρόταση των παιδιών τα πλάνα για το video γυρίστηκαν στον Πλατανότοπο. Μόλις ολοκληρώθηκε το γύρισμα τα παιδιά είχαν ελεύθερο χρόνο να γυμναστούν στα όργανα γυμναστικής που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Πέλλας, να παίξουν ποδόσφαιρο και να περιηγηθούν στο χώρο.
Όλο το εγχείρημα εξελίσσεται άριστα επειδή οι μαθητές μπήκαν στην πρώτη γραμμή αναλαμβάνοντας ρόλους:
Υπεύθυνοι για τη λήψη των πλάνων: Ηλίας Αγγελάρης, Ιωάννα Γεωργάκη, Άγγελος Κεχαγιάς, Φωτεινή Στεργιούλα
Αθλητές ομάδων μπάσκετ: Αβραάμ Ευαγγελία, Αναστασιάδης Ιωσήφ, Βλάχου Άννα Μαρία, Δεντσούδης Αλέξανδρος, Μητσικούδης Δημήτρης, Μπαλάσκα Μαρία, Μυλωνάς Ηλίας, Παρτσουνίδης Άγγελος, Πιτσάρης Τρύφων, Ταχτατζής Χρήστος
Προπονητές: Αφεντούλης Γιάννης, Σπυριδάκης Γιάννης
Διαιτητής: Ελευθεριάδου Αγγελική
Υπεύθυνος για freeze – unfreeze: Ζωτάκης Σωτήρης
Φίλαθλοι (ειρηνικοί και φανατικοί οπαδοί: ρόλοι που εξυπηρετούσαν στο σενάριο του video): Αγγέλογλου Αγγελική, Ανθάκη Βασιλική, Βουδούρη Σοφία, Γαβριηλίδης Νίκος, Γερμανούδη Κωνσταντίνα, Γιάγκου Ζωή, Γκουδεράκη Ελένη, Καραβασίλη Φαίη, Καραμούζα Βικτωρία, Κούλης Σταύρος – Νικόλας, Κωνσταντίνου Ευρυδίκη, Μπαλάσκα Δήμητρα, Μπαλάσκας Κωνσταντίνος, Μπουράκη Δάφνη, Μπουράκης Δημήτρης, Μυτακόπουλος Βαγγέλης, Νετούδη Μαρία, Νινιατσούδης Αναστάσης, Ντόντα Βιλσόν, Τζιαφτάνης Γιάννης, Τσαμπάζης Δημήτρης, Τσίζμα Αθηνά
Υποκινητής οπαδών: Μυτακόπουλος Βαγγέλης
Την προσπάθεια των μαθητών συντόνισε η Παυλίδου Κάκια Πε86 και τη διδακτική επίσκεψη συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Γκαλογιάννη Ματαματή ΠΕ02 και ο Χατζής Δημήτρης ΠΕ04. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του συναδέλφου Γαϊτάνη Χαράλαμπου ΠΕ11, που εδώ και 1,5 χρόνο βγήκε στη σύνταξη. Στη συζήτηση που ακολούθησε διαστείλαμε το χρόνο ζωής μέσα από επιλογές που αξίζει να θυμάσαι. Αναφερθήκαμε σε εξορμήσεις στη φύση με φυσιολατρικές ομάδες με σκοπό την επένδυση σε πλούσιες εμπειρίες ζωής, καθώς και στη μεγάλη αγάπη του Γαϊτάνη Χαράλαμπου.. τη μουσική".


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.