Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Παραιτήθηκαν οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ



Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα οι καθηγήτριες και καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, “σήμερα, διαπιστώνοντας ότι, ενώ οι κινητοποιήσεις σπουδαστών και καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα έχουν ενταθεί, δεν έχουν ληφθεί εκείνα τα άμεσα μέτρα που θα διασφάλιζαν τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας από τον κίνδυνο να βρεθούν σε αδιέξοδο, είμαστε στη δυσάρεστη θέση, συνειδητά και υπεύθυνα να υποβάλουμε την παραίτησή μας“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
ADVERTISEMENT
“ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΩΝ / ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Θεσσαλονίκη, 9 Φεβρουαρίου 2023
Εδώ και ενάμιση μήνα, παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο χρόνιο και σοβαρό ζήτημα διαβάθμισης των πτυχίων των καλλιτεχνών, που ήρθε βίαια στο προσκήνιο με την υπογραφή του ΠΔ85/2022.
Βρεθήκαμε δίπλα στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας, θεωρώντας τα αιτήματά τους εύλογα, τον αγώνα τους πολιτισμένο και ώριμο, την αγωνία τους για το μέλλον ουσιαστική. Μέχρι τώρα, δεν πήραμε δημόσια θέση, ελπίζοντας σε μια άμεση ανταπόκριση της πολιτείας, που δεν θα άφηνε να χαθεί το ακαδημαϊκό έτος σπουδών και, μαζί του, η δυνατότητα αυτών των νέων ανθρώπων να αποκτήσουν εχέγγυα για την αναγνώριση της εκπαίδευσής τους αλλά και για την μετέπειτα πορεία τους στον επαγγελματικό χώρο της τέχνης.
Στεκόμαστε αλληλέγγυες/αλληλέγγυοι πρώτα απ’ όλα στις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, αλλά και στους συναδέλφους μας της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και τους δικούς τους μαθητές, και ζητούμε από κάθε αρμόδιο να συνδράμει, ώστε να αρθούν άμεσα οι όροι εκείνοι του ΠΔ85 που απαξιώνουν το πτυχίο των καλλιτεχνών αλλά και της ρύθμισης που διαχωρίζει τους καλλιτέχνες σε ασκούντες καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό έργο και προσβάλει τις συλλογικές συμβάσεις τους.
Σήμερα, διαπιστώνοντας ότι, ενώ οι κινητοποιήσεις σπουδαστών και καλλιτεχνών σε όλη τη χώρα έχουν ενταθεί, δεν έχουν ληφθεί εκείνα τα άμεσα μέτρα που θα διασφάλιζαν τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές μας από τον κίνδυνο να βρεθούν σε αδιέξοδο, είμαστε στη δυσάρεστη θέση, συνειδητά και υπεύθυνα να υποβάλουμε την παραίτησή μας.
Οι Διδάσκουσες / Διδάσκοντες
Ιορδάνης Αϊβάζογλου
Θέμις Βελένη
Πόλυ Βόικου
Κώστας Γεράρδος
Σιμόνη Γκουλούμποβιτς
Ηλέκτρα Καρτάνου
Διονύσης Καψάλης
Αναστασία Κελέση
Γιώργος Κολοβός
Αμαλία Κοντογιάννη
Νεφέλη Μπραβάκη
Χρήστος Μπρούφας
Γρηγόρης Παπαδόπουλος
Γιάννης Ρήγας
Μαρία Σαλτίρη
Ευανθία Σωφρονίδου
Δημήτρης Σωτηρίου
Ρεββέκα Τσιλιγκαρίδου
Χρύσα Τουμανίδου
Γιάννης Χαρίσης
Χριστίνα Χατζηβασιλείου”.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.