Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: ''Καταγγελία για την αυθαίρετη παράταση της θητείας και τη διάλυση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Πέλλας''ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ- Συνδικαλιστική Παράταξη Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Πέλλας: 
'Ανακοίνωση- Καταγγελία για την αυθαίρετη παράταση της θητείας και τη διάλυση του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Πέλλας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Ως παράταξη έχουμε καταγγείλει πολλές φορές την παντελή απουσία της διοίκησης της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας από τους αγώνες των σωματείων και των εργαζομένων, τον απροκάλυπτο εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό με την υπονόμευση των κινητοποιήσεων για την στήριξη των κυβερνητικών επιλογών, καθώς και τον παραγοντισμό τους, που ως γνήσια τέκνα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, κάνουν χρήση των θέσεων και των συνδικαλιστικών τους αξιωμάτων μόνο για την προσωπική τους ανάδειξη και εξέλιξη.  
Η επαναλειτουργία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας έγινε μετά από 30 χρόνια απουσίας, κάτω από την πίεση των πραγματικών αναγκών για οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, μέσα στην περίοδο των μνημονίων, με πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλαμε κάποιοι από εμάς, ήδη από το 2013, φτάνοντας σε πρώτη προσωρινή συγκρότηση του Ν.Τ. το 2014. Η ελπιδοφόρα αυτή δημιουργία του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσίων υπαλλήλων σε επίπεδο νομού, δυστυχώς δεν έφερε την οφειλόμενη οργάνωση των αγώνων, την στήριξη των σωματείων και των εργαζομένων στο Δημόσιο, για την ανάδειξη και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αποκλειστική ευθύνη γ’ αυτή την αδράνεια έχει η διοίκηση της Ε.Γ. του Ν.Τ., που αποτελείται από την κυβερνητική παράταξη της ΔΑΚΕ. Ιδιαίτερα στην τελευταία θητεία έδωσε «ρέστα» υποταγής και στήριξης της κυβέρνησης από την πρώτη μέρα εκλογής της. Την περίοδο της πανδημίας με βολικό πρόσχημα τις απαγορεύσεις, έβαζαν συνεχώς εμπόδια σε κάθε προσπάθεια αγωνιστικής κινητοποίησης, ενώ έφτασαν στο σημείο να αρνηθούν να υπερασπιστούν συνδικαλιστικά στελέχη των εργαζόμενων στα νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας, από διώξεις που υπέστησαν από την διοίκηση, επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων. Ακόμα και τώρα που οι υγειονομικοί της ΕΝΙΠ δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για την διάσωση και αναβάθμιση των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, μαζί με όλη την τοπική κοινωνία στο πλευρό τους, η διοίκηση του Ν.Τ. αρνείται να συμμετάσχει ουσιαστικά, με το πρόσχημα και το τρισάθλιο επιχείρημα ότι ο πρόεδρος της ΕΝΙΠ είναι ΠΑΜΕ!! Ζητούν δηλαδή πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων από τα μέλη των διοικήσεων των σωματείων για να αποφασίσουν αν θα τα στηρίξουν. Όμως πέραν της απροκάλυπτης στήριξης της κυβέρνησης και της υπονόμευσης των αγώνων, η υπεροψία της απόλυτης πλειοψηφίας που έχουν στην διοίκηση της Ε.Γ. του Ν.Τ. (έξι στους εννιά), τους έχει οδηγήσει σε αυθαιρεσίες και αντιδημοκρατική εκτροπή, αρνούμενοι να κάνουν εκλογές, ενώ έχει λήξει η θητεία τους από τον Οκτώβριο του 2022. 
Η διοίκηση της Εκτελεστικής Γραμματείας (Ε.Γ.) του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας βρίσκεται στα χέρια της κυβερνητικής ΔΑΚΕ από τον Φεβρουάριο του 2016 στην πρώτη θητεία, η οποία έληγε τον Φεβρουάριο του 2019 και από τον Οκτώβριο του 2019 στην δεύτερη θητεία η οποία έληξε τον Οκτώβριο του 2022. Μέσα σε δύο τριετείς θητείες δηλαδή, η ΔΑΚΕ παράτεινε τη θητεία της στην διοίκηση της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας, τουλάχιστον για ένα χρόνο μέχρι σήμερα, με απόφασή της. Επικαλείται απόφαση της πλειοψηφίας της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας, δηλαδή του εαυτού της, χωρίς φυσικά να έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα και δυνατότητα, χωρίς να ενημερώσει καν την ΑΔΕΔΥ κεντρικά και στην πραγματικότητα χωρίς κανέναν αντικειμενικό λόγο. 
Την απόφαση μάλιστα αυτή την έλαβαν σε συνεδρίαση που είχαμε ζητήσει εμείς ως παράταξη δύο εβδομάδες πριν, μετά από μήνες πλήρους απραξίας τους, τον Σεπτέμβριο του 2022, ζητώντας να πάρουμε απόφαση και να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ και να οργανώσουμε τις εκλογές για τη λήξη της θητείας  του Ν.Τ. τον Οκτώβριο. Τελικά όρισαν συνεδρίαση (αλλάζοντας την αρχική) σε μέρα που μας ήταν αδύνατο για προσωπικούς και υπηρεσιακούς λόγους να παραβρεθούμε και δεν δέχτηκαν καμία αλλαγή στη συνεδρίαση προκειμένου να παραβρεθούμε και εμείς, παρά την επιμονή μας. Ακόμα και μετά τη συνεδρίαση όμως, δεν μας ενημέρωσαν για την υποτίθεται «ομόφωνη» απόφαση που έλαβαν, ευλογώντας τα γένια τους και το πληροφορηθήκαμε μετά τη λήξη της θητείας του Ν.Τ. κατόπιν ερωτήματός μας για το λόγο μη πραγματοποίησης των εκλογών. Ως δικαιολογία γι’ αυτή την παράταση προέβαλαν το επιχείρημα ότι πρέπει να κάνουν κάποια από τα σωματεία εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων. Όταν τους ρωτήσαμε ποια ακριβώς σωματεία εννοούν, μας είπαν αόριστα  κάποια εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, ενώ είναι γνωστό ότι έχουν ήδη εκλεγμένους αντιπροσώπους όλα τα σωματεία και δεν υπάρχει λόγος να εξαιρούνται αυτά των εκπαιδευτικών, τα οποία συμμετείχαν όλες τις προηγούμενες φορές στις εκλογές για το Ν.Τ.. Η πραγματικότητα είναι ότι ως διοίκηση στα τρία χρόνια θητείας τους, δεν έστειλαν ποτέ κανένα έγγραφο ή άλλη ενημέρωση στα σωματεία ώστε όσα δεν έχουν αντιπροσώπους στο Ν.Τ., να εκλέξουν έγκαιρα αντιπροσώπους, ούτε ακόμη μέχρι και σήμερα έχουν στείλει οποιαδήποτε ενημέρωση. Στο Σύλλογο δε των εκπ/κών πρωτ/θμιας Έδεσσας, ως παράταξη, βάζανε εμπόδια στην πραγματοποίηση αρχαιρεσιών για το Ν.Τ. Πέλλας, ταυτόχρονα, όπως ήδη γινόταν, με τις εκλογές για το σωματείο, υποστηρίζοντας ότι δεν χρειάζεται. Όπως πληροφορηθήκαμε, με την ίδια επιχειρηματολογία και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν εκλογές για νέα διοίκηση στη λήξη του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας τον Οκτώβριο, απέτρεψαν και άλλο εκπαιδευτικό σωματείο στην Αριδαία να συμπεριλάβει στις αρχαιρεσίες τους το Ν.Τ. Πέλλας, τον περασμένο Ιούνιο. Ζητήσαμε να μας δώσουν τουλάχιστον το αίτημα ή την ενημέρωση που όφειλαν να στείλουν στην ΑΔΕΔΥ για την παράταση της θητείας της Ε.Γ. του Ν.Τ. Πέλλας  και φυσικά ούτε αυτό μας έδειξαν, αφού προφανώς δεν έστειλαν. Βέβαια ακόμα και η ΑΔΕΔΥ δεν έχει κανένα δικαίωμα να δίνει αυθαίρετες παρατάσεις και μάλιστα χωρίς κανέναν πραγματικό λόγο. Αντίθετα, η ΑΔΕΔΥ με το αρ. πρωτ. 193/30.08.2022 έγγραφό της καλούσε τα σωματεία άμεσα να κάνουν εκλογές.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η διάλυση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας έχει ονοματεπώνυμο προσώπων και παράταξης. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πέλλας και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο στο νομό μας έχουν πλέον το λόγο. Έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν να μάθουν, με πραγματικά αποδεικτικά στοιχεία, το λόγο της αυθαίρετης παράτασης της θητείας της τρέχουσας  Ε.Γ. του ΝΤ Πέλλας, να διεκδικήσουν άμεσα να γίνουν οι εκλογές ή να ζητήσουν από την ΑΔΕΔΥ κεντρικά να ορίσει νέα προσωρινή διοίκηση για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών. Η ΑΔΕΔΥ μπορεί και οφείλει να παρέμβει ΑΜΕΣΑ ώστε να σταματήσει αυτή η αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική εκτροπή. 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Έχετε καταστρέψει την Ελλάδα και συνεχίζετε με τον κομματοσυνδικαλισμο σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει μια μερα στη ζωή τους και μπήκαν στο δημόσιο απο το παράθυρο θα μας πουν οτι αγωνίζονται για τον εργάτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.