Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στόχος επίθεσης κακόβουλου λογισμικού χιλιάδες διακομιστές υπολογιστών σε όλο τον κόσμο



Χιλιάδες διακομιστές (servers) υπολογιστών σε όλο τον κόσμο έχουν γίνει στόχος επίθεσης "ransomware" δήλωσε η ιταλική Εθνική Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ACN), η οποία κάλεσε τους οργανισμούς να αναλάβουν δράση για την προστασία των υπολογιστικών συστημάτων της.
Πρόκειται ένα συγκεκριμένο τύπο κακόβουλου λογισμικού που απαιτεί χρηματικά λύτρα από τα θύματα και ο γενικός διευθυντής του ACN Roberto Baldoni είπε ότι η επίθεση είχε στόχο να εκμεταλλευτεί μια ευπάθεια λογισμικού, προσθέτοντας ότι ήταν επίθεση μεγάλης κλίμακας.

Οι διακομιστές υπολογιστών παραβιάστηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Φινλανδία, αλλά και στις ΗΠΑ και τον Καναδά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο το ANC.

Δεκάδες ιταλικοί οργανισμοί πιθανότατα επηρεάστηκαν και πολλοί άλλοι προειδοποιήθηκαν να λάβουν μέτρα για να αποφύγουν τον αποκλεισμό των συστημάτων τους.

Οι πελάτες της Telecom Italia ανέφεραν προβλήματα στο Διαδίκτυο νωρίτερα την Κυριακή, αλλά τα δύο προβλήματα φαίνεται να μην σχετίζονται μεταξύ τους.

Αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αξιολογούν τον αντίκτυπο των αναφερόμενων περιστατικών.

«Η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) συνεργάζεται με τους εταίρους μας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα για να αξιολογήσει τον αντίκτυπο αυτών των αναφερόμενων περιστατικών και να παράσχει βοήθεια όπου χρειάζεται», δήλωσαν αξιωματούχοι της υπηρεσίας.

Πηγή: Reuters, Ansa
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.