Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ιερές ακολουθίες - Ομιλίες



ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΣΛΙΔΗ (ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ) ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη) πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 8/2
17.00 Πανηγυρικός Εσπερινός

ΠΕΜΠΤΗ 9/2
07.30-10.30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
17.00 Μέγας Εσπερινός (Αγ. Χαραλάμπους)

ΠΕΜΠΤΗ 10/2
07.30-10.00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία (Αγ. Χαραλάμπους)

Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Οσίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.


ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ
Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 8.00 μ.μ., στον ενοριακό ιερό ναό Γεννήσεως του Σωτήρος θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία για την μνήμη του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών, κατά το μοναστηριακό τυπικό. Θα τελεσθούν το Μικρό Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας, Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Παρθενίου προς ευλογία των πιστών.
Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου,  στις 5.00 μ.μ., θα τελεσθεί Εσπερινός και το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου υπέρ των ασθενούντων καρκινοπαθών αδελφών μας.
 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος θα ομιλήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με θέμα:
«Αφιέρωση σ᾿ όσους τον νόμο τον πνευματικό τηρούν».

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, θα ομιλήσει στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με θέμα: «Ο Τελώνης και ο Φαρισαίος».

Η ομιλία του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Νικοδήμου Ευσταθίου, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Χαλκίδος αναβάλλεται λόγω των καιρικών συνθηκών
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.