Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση Γ. Καρασμάνη με τον ΓΓ Δασών Κ. ΑραβώσσηΣυνάντηση Γ. Καρασμάνη με τον ΓΓ Δασών Κ. Αραβώσση για:
· ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
· ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
· ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΥΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΣ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Αραβώσση πραγματοποίησε σήμερα ο Γιώργος Καρασμάνης σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δασικών έργων, τα οποία επί δικής του Υπουργίας εκπονήθηκαν στο μέτρο 8 του Π.Α.Α 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 128.000.000 ευρώ.

Όπως τόνισε ο πρώην Υπουργός, σε αρκετά Δασαρχεία της χώρας παρατηρείται έλλειψη τεχνικής επάρκειας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υλοποίηση ορισμένων έργων. Ειδικότερα για το Δασαρχείο Αριδαίας το πρόβλημα είναι τεράστιο, έπειτα και από τις αρνητικές απαντήσεις που έλαβε από την ΠΕ Πέλλας και τον Δήμο Αλμωπίας για να ορισθεί ομάδα επίβλεψης των εργασιών του έργου «Δασοτεχνική διευθέτηση ορεινών λεκανών Αλμωπίας», συνολικού προϋπολογισμού 2.728.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να διασφαλισθεί η υλοποίηση των έργων, πρότεινε στον Γενικό Γραμματέα η επίβλεψη των εργασιών να γίνει από πιστοποιημένο ιδιωτικό φορέα (ΙΦΕ), όπως ακριβώς έγινε αποδεκτή η πρότασή του σχετικά με την πρόσληψη τεχνικών συμβούλων για την διευκόλυνση της δημοπράτησης και της συμβασιοποίησης των έργων.

Ο κύριος Αραβώσσης δεσμεύτηκε τις προσεχείς μέρες να συγκαλέσει σύσκεψη για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Τέλος ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε εκ νέου στον Γενικό Γραμματέα τα ζητήματα της μη συμμετοχής οικονομικών υπαλλήλων σε Δασικές Επιτροπές διενέργειας δημοπρασιών, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αναγκαστικοί Συνεταιρισμοί Λύκων και Μαργαρίτας στην διαχείριση των δασοκτημάτων που τους παραχωρήθηκαν προκειμένου να διατηρήσουν το δικαίωμα της νομής που είχαν μέχρι σήμερα ( κυρίως συλλογή καυσόξυλων ατομικών αναγκών), ζητώντας άμεσα την επίλυσή τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. τα Δάση, το βουνό , η προστασία των δένδρων είναι το σημαντικότερο θέμα σε όλο τον πλανήτη !! Τι κάνουμε εμείς γι αυτό ? Ποιοί προστατεύουν τα δάση απο παράνομη ξύλευση και παρανομίες? αληθεύει ότι υπάρχουν άτομα που κάνουν μέχρι και εμπόριο με κλεμένα ξύλα? οι τοπικές κοινωνίες πως τους ανέχονται ? Καρασσαβ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.