Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμβασιοποιήθηκε το έργο: ''Υποδομές εξυπηρέτησης πεζών στον οδικό άξονα Αξιούπολης-Πολυκάστρου-Νέας Καβάλας''Στο Δημαρχείο Παιονίας την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου ο Κωνσταντίνος Σιωνίδης με την ιδιότητα του Δημάρχου Δήμου Παιονίας και ο Αθανάσιος Μεταλλινός , υπέγραψαν την σύμβαση εκτέλεσης του έργου « ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΖΩΝ ΣΤΟΝ ΟΔΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ - ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ- ΝΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ » προϋπολογισμού 360.000,00€ μαζί με το ΦΠΑ 24%. Με έκπτωση 18,09% επί των τιμών του τιμολογίου της μελέτης.

Το έργο περιλαμβάνει επεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους στην δυτική είσοδο του Πολυκάστρου μέχρι τη γέφυρα του Αξιού και μετά από αυτή προς την Αξιούπολη, καθώς και στον οικισμό της Νέας Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, στην δυτική είσοδο του Πολυκάστρου στον άξονα Πολυκάστρου - Αξιούπολης, θα γίνει κατασκευή πεζοδρομίων. Από την είσοδο του Πολυκάστρου μέχρι την γέφυρα οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο νότιο τμήμα της περιοχής μελέτης, ενώ από την γέφυρα και μετά προς την Αξιούπολη οι επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο βόρειο τμήμα. Στον οικισμό της Νέας Καβάλας θα συντηρηθούν τρία τμήματα δρόμων εντός του οικισμού.

Οι επεμβάσεις στον άξονα Αξιούπολης – Πολυκάστρου, σε συνδυασμό με το δίκτυο φωτισμού που ήδη κατασκευάζεται έχουν στόχο τη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Συγχρόνως, η κατασκευή πεζοδρομίου θα δημιουργήσει έναν αστικό χώρο που κρίνεται αναγκαίος για την εξυπηρέτηση των πολιτών και θα πρέπει να είναι προσβάσιμος από όλους.

Η μελέτη του έργου που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ,περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίου με επίστρωση τσιμεντόπλακων, τοποθέτηση όδευσης τυφλών, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση ραμπών για την προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρίες ή εμποδιζόμενων ατόμων, καθώς και τοποθέτηση φρεατίων απορροής των όμβριων υδάτων. Οι ασφαλτοστρώσεις στον οικισμό Νέας Καβάλας βοηθούν για την επίλυση προβλημάτων πρόσβασης και αποκατάστασης της κυκλοφορίας με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής.

Ο ανάδοχος οφείλει να παραδώσει το έργο άρτια κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανόνες της μελέτης και τις υποδείξεις της Τεχνικής Υπηρεσίας & του Δήμου Παιονίας εντός χρονικού διαστήματος 12 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.