Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δικαιολογητικά αποζημίωσης για κατεστραμμένες ιδιωτικές πομόνες αγροτών από την πρόσφατη πλημμύρα που έπληξε το Δήμο ΣκύδραςΟ Δήμος Σκύδρας επιπλέον των μέχρι τώρα ενημερώσεων κι επικοινωνιών θέτει υπόψη των ενδιαφερομένων αγροτών την παρακάτω ανακοίνωση που αναφέρεται αναλυτικά στ΄απαιτούμενα δικαιολογητικά αποζημίωσης για κατεστραμμένες πομόνες από την πλημμύρα της 24ης Ιανουαρίου 2023 που έπληξε το Δήμο Σκύδρας:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που έχουν πληγεί από θεομηνία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4797/2021 (Α΄66) και βρίσκονται εντός της οριοθετημένης περιοχής (Δήμος Σκύδρας).

Δικαιούχοι είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που έχουν υποβάλει τη δήλωση ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου, έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων και είναι ιδιοκτήτες και όχι μισθωτές της εκμετάλλευσης.

Α) Προσκόμιση αποδεικτικού υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ελέγχου με αριθμό πρωτοκόλλου που να περιλαμβάνει αναλυτικά τα κάτωθι:

· Ενιαία δήλωση εκμετάλλευσης/ Ενιαία αίτηση ενισχύσεων.
· Ενιαία δήλωση καλλιέργειας/εκτροφής ΕΛΓΑ.
· Κατάσταση ελέγχου αιτήσεων παραγωγών του έτους της θεομηνίας και του έτους της Πληρωμής.

Β) Αποδεικτικό εκπλήρωσης της υποχρέωσης καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς στον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Γ) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο δικαιούχος ήταν κατ’ επάγγελμα αγρότης κατά τη διάρκεια του φαινομένου (αναφέροντάς το και την ημερομηνία αυτού) και ότι διατηρεί μέχρι σήμερα την ιδιότητα αυτή.

Δ) Βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων του ΥΠΑΑΤ σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία του έτους που εκδηλώθηκε το φυσικό φαινόμενο και του έτους που γίνεται η πληρωμή, όπου αυτό είναι εφικτό.

Προσκομίζονται ακόμα:

Σύντομο ιστορικό του συμβάντος.
Άδειες λειτουργίας π.χ. σταυλικών εγκαταστάσεων (όπου απαιτούνται).
Τιμολόγια αγοράς πρώτων υλών π.χ. λιπάσματα, ζωοτροφές κ.α. που καταστράφηκαν.
Αναλυτική κατάσταση ζημιών κι αντιστοίχιση με φωτογραφίες και παραστατικά.
Φωτογραφίες.
ΚΑΔ (εκτύπωση από taxisnet), λειτουργίας της αγροτικής επιχείρησης/εκμετάλλευσης.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Δημαρχείο Σκύδρας μέχρι τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023. Υπεύθυνος για την παραλαβή των αιτήσεων – δικαιολογητικών και για κάθε σχετική πληροφορία είναι ο αρμόδιος προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας Αθανάσιος Λιάμπας, τηλ. επικοινωνίας:2381351851.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.