Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Δυνατότητα απόκτησης τίτλων ιδιοκτησίας για ανταλλάξιμα αγροτεμάχια του Ν. Πέλλας»



Τακτοποιούνται και αγροκτήματα σε Προμάχους, Γαρέφι, Ξανθόγεια κ.α.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ρυθμίζει την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου και των ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, πέρα από τις σημαντικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει και οι οποίες επιλύουν το ζήτημα των αστικών ακινήτων εντός σχεδίου πόλεως (μαζικές εγκαταστάσεις και ανταλλάξιμα ακίνητα), ρυθμίζει και ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που ταλαιπωρούσε από το 1976 πολλούς αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Πέλλας. Συγκεκριμένα, οι ρυθμίσεις του τακτοποιούν την εκκρεμότητα των χαρακτηρισμένων ως ανταλλάξιμων αγροτεμαχίων σε πολλές περιοχές του Νομού Πέλλας (Πρόμαχοι, Ξανθόγεια, Γαρέφι, Ασβεσταριό, Άγιος Αθανάσιος κ.α.), τα οποία δεν είχαν τίτλους ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου οι επι χρόνια κάτοχοι, θα μπορούν να αποκτούν τίτλους ιδιοκτησίας με την καταβολή πολύ μικρού τιμήματος, λαμβάνοντας εκπτώσεις επι της αντικειμενικής αξίας ανάλογα με τα έτη κατοχής αλλά και με ειδικές εκπτώσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους, παραμεθόριο περιοχή, εισόδημα κ.α.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ Διονύσης Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς με το σχέδιο νόμου τακτοποιείται ένα μέρος των ακινήτων, είτε αστικά είτε αγροτικά, που αντιμετώπιζαν ιδιοκτησιακό πρόβλημα και υπάγονται στη διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.